ÎMPUŞCĂTURI în Giurgiu pentru prinderea unor hoţi de fier vechi

Trei hoţi de fier vechi au fost prinşi cu focuri de armă la Giurgiu, informează România TV. Unul dintre hoţi a fost rănit şi transportat la spital.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 09:32
ÎMPUŞCĂTURI în Giurgiu pentru prinderea unor hoţi de fier vechi

Poliţiştii din Giurgiu au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru a prinde trei persoane care furau fier vechi, unul dintre hoţi fiind rănit de oamenii legii şi transportat la spital, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, subcomisar Cristian Şuţă, Poliţia municipiului Giurgiu a fost sesizată prin 112 de administratorul unei ferme din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu, că mai multe persoane vor să fure fier vechi, la faţa locului deplasându-se o patrulă de Poliţie.

Oamenii legii au surprins trei persoane care voiau să fure fier vechi şi care la vederea agenţilor au fugit.

„Pentru prinderea şi imobilizarea suspecţilor, unul dintre poliţişti, a efectuat somaţia legală după care a folosit armamentul din dotare. S-au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical şi unul în plan orizontal, un tânăr de 23 de ani, din comuna Slobozia, fiind rănit şi transportat la Spitalul Judeţean Giurgiu. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care, sub coordonarea procurorului criminalist, a făcut cercetări locului faptei, desfăşurând verificări şi investigaţii pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost comise faptele, inclusiv folosirea focului armamentului din dotare”, a declarat Cristian Şuţă.

În urma cercetărilor, suspecţii au fost identificaţi, fiind vorba de trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, toţi din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu. Cei trei au intrat în incinta societăţii comerciale din Slobozia, de unde au furat două porţi metalice culisante şi au distrus opt stâlpi din beton, cauzând un prejudiciu în valoare de 28.600 de lei.

„Doi dintre suspecţi sunt cercetaţi în stare de reţinere, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat, iar cea de-a treia persoană, ca urmare a traumatismelor suferite prin împuşcare, a fost internată la Spitalul Judeţean Giurgiu”, a precizat subcomisarul Cristian Şuţă.