Împuşcături într-o clădire guvernamentală din Moscova. Două persoane au fost ucise, iar trei rănite

Un atacator a deschis focul marţi într-un centru administrativ, la Moscova, a ucis cel puţin două persoane şi a rănit alte trei, a anunţat primarul capitalei ruse Serghei Sobianin, care dă asigurări că bărbatul a fost arestat.

07 dec. 2021, 16:19
Împuşcături într-o clădire guvernamentală din Moscova. Două persoane au fost ucise, iar trei rănite

”O tragedie a avut loc la Moscova. După un atac armat lansat de către o persoană neidentificată, două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite. Atacatorul a fost arestat”, a anunţat într-o postare pe Twitter Sereghei Sobianian, citat de The Moscow Times.

Centrul adminstrativ respectiv se află în cartierul Riazanski din Moscova, în sud-estul capitalei Rusiei.

O anchetă a fost deschisă cu prvire la crimă, au anunţat autorităţile.

Citeşte şi Imagini apocaliptice pe o stradă din Rusia. Două mașini au fost înghițite de un crater cu apă fierbinte în mijlocul carosabilului VIDEO

Împușcăturile în masă în Rusia sunt rare, dar țara a fost zguduită de două crize tragice separate – una la o școală, alta la o universitate – anul acesta, determinând parlamentarii să înăsprească legile care reglementează accesul la arme.

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat un fenomen ”importat” din Statele Unite, un efect pervers la globalizării.

Ultima dramă de acest fel a avut loc la 20 septembrie, când un student în vârstă de 18 ani a deschis focul cu o puşcă de vânătoare, în Universitatea din Perm, în Ural, omorând şase persoane şi rănind alte 30.

Citeşte şi Atac armat într-o universitate din Rusia, un student şi-a omorât 8 colegi, după ce a deschis focul în campus. El îşi anunţase faptele pe reţelele de socializare UPDATE