În 2020 chinezii ar putea avea un soare artificial

Informația a fost dată publicității de către una dintre persoanele implicate în proiect, Duan Xuru, informează futurism.com. Soarele artificial al chinezilor îi poate ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine felul în care funcționează Soarele nostru. 

RomaniaTV.net
30 dec. 2019, 07:33
În 2020 chinezii ar putea avea un soare artificial

De altfel, în martie 2019, cercetătorii chinezi anunțaseră că până la sfârșitul anului vor finaliza dispozitivul HL-2M, proiectat special pentru a recrea procesele de fuziune nucleară, specifice Soarelui. Proiectul au astfel ocazia să înțeleagă mai bine modul în care funcţionează reacţia de fuziune nucleară. De asemenea, proiectul poate sta la baza unei adevărate revoluții energetice, prin crearea unei surse de energie nepoluantă.

Fuziunea nucleară este o sursă foarte importantă pentru oamenii de știință, dar din păcate până în prezent nu a fost identificată nici o modalitate eficientă din punct de vedere economic prin care plasma să poată fi ținută sub control.

„HL-2M va oferi cercetătorilor date valoroase privind compatibilitatea plasmei de fuziune de înaltă performanţă cu diferitele abordări pentru gestionarea mai eficientă a căldurii şi particulelor emise din miezul dispozitivului”, a explicat pentru Newsweek fizicianul James Harrison, care nu este însă implicat în acest proiect.

 

Citește și:

Ultima eclipsă de Soare din acest an se va vedea în Asia