În acest an, Primăria Sectorului 2 termină reabilitarea tuturor străzilor

La jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 2 a reînceput lucrările de reabilitare şi de refacere a străzilor din sector aflate în administrarea sa.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 04:18
În acest an, Primăria Sectorului 2 termină reabilitarea tuturor străzilor

De această dată, este vorba despre 200 de străzi, dintre care, pe 123 va fi refăcută total infrastructura prin turnarea a două straturi de asfalt, pe 32 vor fi executate lucări de refacere a sistemului rutier, iar pe 68 de străzi se vor face reparaţii locale. Toate lucrările, urmează să fie finalizate la finalul lunii noiembrie.

Pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii sistemului rutier din acest an, au fost alocate de la bugetul local fonduri în valoare de 50,2 milioane de lei, 14,6 milioane provenin din fonduri europene, iar 4,2 milioane de lei reprezentând cofinanţare. Urmare a acestor lucrări, care au ca dată de finalizare luna noiembrie, Primăria Sectorului 2 va termina de reabilitat toate arterele din sectorul 2 pe care le are în administrare.

Lucrările sunt parte a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii sistemului rutier din sectorul 2, demarat încă din 2002 de către Primăria de sector. Prin acest program, doar în perioada 2004 – 2008 au fost reabilitate şi modernizate carosabilul şi trotuarele de pe jumătate dintre străzile aflate în administrarea edililor de la sectorul 2.

Programul a fost continuat şi în actualul mandat al lui Neculai Onţanu. Astfel,  la finalul lui 2011, bilanţul a urcat la 689 de străzi reabilitate şi modernizate, la care se adaugă şi 405.000 m.p. de alei din ansamblurile de locuinţe, care au fost la rândul lor refăcute.

„Am ţinut seama în aplicarea programului de investiţii de nevoia de a avea o infrastructură a sistemului rutier foarte bine pusă la punct, infrastructură capabilă să asigure, în permanenţă, o circulaţie fluentă, confort în deplasare şi siguranţă maximă în trafic”, a precizat primarul Onţanu, cu referire la demersurile Primăriei Sectorului 2 de a optimiza infrastructura din sector.