În Anglia nunţile nu pot avea mai mult de 5 invitaţi pe toată perioada pandemiei

Biserica Angliei a declarat că evenimentele importante vor continua să se ţină în timpul pandemiei, însă vor fi restricţii privind numărul de invitaţi. Se pare că Biserica a cerut ca nunţile să aibă maxim cinci invitaşi, inclusiv mireasa şi mirele, iar aceştia trebuie să stea la o distanţă socială cât mai mare. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 16:30
În Anglia nunţile nu pot avea mai mult de 5 invitaţi pe toată perioada pandemiei

Biserica a spus că evenimentele importante de viață se pot desfăşura conform programului, dar trebuie „reduse foarte semnificativ”, astfel încât oamenii să poată urma sfaturile de distanțare socială a Guvernului.

Cuplurile sunt sfătuite să-și „transmită” ceremonia către prieteni și familie absenți, iar Biserica va lucra cu cei care doresc să o reprogrameze din cauza virusului Covid-19. Biserica a spus că nunțile trebuie limitate la minimul legal de cinci persoane – preotul, mireasa, mirele și doi martori.

Citeşte şi: Nuntă în plină pandemie de coronavirus. Poliţiştii le-au stricat distracţia nuntaşilor

„Cuplurile și părinții, prietenii și familiile au planificat luni întregi, chiar ani, momentul lor special, fie că este o nuntă sau o botez. Acum se poate merge înainte, dar cu minimul necesar pentru prezență, însă este posibil să fie nevoie să anulați sau să amânați. Oricare ar fi decizia luată, iubirea și binecuvântarea lui Dumnezeu îi vor încerca în continuare pe toți cei care ar fi fost acolo în acea zi”, a declarat Episcopul din Manchester, Dr. David Walker. 

În afară de cuplul în sine, toți ceilalți ar trebui să respecte o distanță socială pe cât posibil. Preotul recomandă măsuri similare pentru botezuri, cu un număr limitata de nvitaţi. Acesta nu trebuie să țină copilul și apa trebuie administrată cu o „punte adecvată”, cum ar fi o scoică. Doar clericii și părinții ar trebui să se alăture candidatului la fonturi, nașii păstrând o distanță socială, adaugă acesta.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Acesta este cel mai negru scenariu. Americanii au făcut anunţul

Aceste noi restricţii vin după ce Arhiepiscopul de Canterbury a anunțat marți că închinarea publică este „suspendată până la o notificare ulterioară”, pe fondul temerilor asupra coronavirusului. Într-o scrisoare comună, Arhiepiscopii din Canterbury și York, Justin Welby și, respectiv, John Sentamu, au spus că este „necesar să punem în suspensie serviciile publice”.

De asemenea, aceştia au adăugat că, clădirile bisericii pot rămâne deschise pentru rugăciune „acolo unde se poate” și atâta timp cât închinătorii respectă recomandările de distanțare socială.

Boris Johnson a anunțat luni că oamenii ar trebui să înceteze socializarea, să lucreze de acasă, să evite călătoriile și că gospodăriile întregi ar trebui să rămână izolate, dacă o persoană se îmbolnăvește.