În armata americană sunt tot mai multe agresiuni sexuale şi tot mai puţine sinucideri

Numărul sinuciderilor din cadrul forţelor terestre americane a scăzut în 2011, o premieră din 2004, dar numărul agresiunilor sexuale a continuat să crească, a anunţat joi generalul Peter Chiarelli, numărul doi în ierarhia armatei SUA.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 10:24
În armata americană sunt tot mai multe agresiuni sexuale şi tot mai puţine sinucideri

Numărul violurilor şi agresiunilor sexuale este  în creştere, cu 2.290 de cazuri înregistrate în 2011, o creştere de 64% faţă de 2006, a informat Chiarelli, citând un raport privind starea de sănătate mintală a soldaţilor. În şase cazuri din zece, autorii consumaseră alcool.

Victimele sunt în principal femei militari cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, în primele 18 luni de activitate şi aproape toate îşi cunosc agresorul. Violenţele conjugale au crescut, de asemenea, cu o treime din 2006, iar violenţele împotriva copiilor sunt în creştere cu 43 la sută.”Numeroase probleme de sănătate şi disciplină sunt legate” între ele, afirmă raportul.

Aproximativ 68 la sută dintre cei 33.000 de răniţi din Irak sau Afganistan au fost afectaţi de explozii sau suflul exploziilor, care pot determina traumatisme craniene. Aceste traumatisme sunt legate de dezvoltarea ulterioară a stresului posttraumatic (PTSD).

„O persoană care a fost diagnosticată cu PTSD are un risc de trei ori mai mare de a comite o agresiune împotriva partenerei sale. De aceea este esenţial ca stigmatizarea care însoţeşte stresul posttraumatic să fie eliminată şi oamenii să primească îngrijiri”, a apreciat generalul Chiarelli.

Numărul sinuciderilor din cadrul forţelor terestre americane a scăzut în 2011, o premieră din 2004. Circa 164 de militari în serviciu activ s-au sinucis, respectiv cu cinci mai mulţi decât în 2010. Dacă se adaugă însă sinuciderile comise de rezervişti şi membrii gărzii naţionale demobilizaţi, totalul trece de la 304 (în 2010) la 278, mai arată raportul.