În Australia mistuită de incendii de vegetaţie, un cangur epuizat s-a răcorit într-o piscină

Un cangur a fost fotografiat în vreme ce se răcorea în piscina unei case dintr-o regiune australiană afectată de incendiile de vegetație, informează Agerpres. În același timp, pompierii își riscă viața salvând koala adăpostiți în copacii amenințați de flăcări. Incendiile de vegetație au distrus aproape patru milioane de hectare de tufișuri și au provocat moartea a șase persoane.

RomaniaTV.net
23 dec. 2019, 12:59
În Australia mistuită de incendii de vegetaţie, un cangur epuizat s-a răcorit într-o piscină

Cangurii nu sunt foarte mari amatori de înot, dar în perioadele caniculare nu ezită să caute regiuni cu apă. Așa se face că un cangur de circa 70 de kilograme a fost fotografiat în vreme ce se scălda în piscina din spatele casei, într-o zi în care temperaturile ajunseseră la 42 de grade Celsius. Cangurul mişca din urechi și părea să fi fost nevătămat.
Incendiile de vegetație se vor intensifica în perioada următoare, din cauza vremii caniculare și a condițiilor propice pentru izbucnirea incendiilor. În acest timp, angajații din rezervații și cei din organizațiile pentru salvarea animalelor trebuie să decidă dacă vor decide evacuarea faunei din regiunile amenințate sau dacă vor implementa măsuri pentru protejarea viețuitoarelor. Cele mai afectate sunt populațiile de koala și vulpi zburătoare, iar echidnele și cangurii au fost văzuţi încercând să se adăpostească în zonele urbane.
Pe de altă parte, în statul Victoria, un utilizator Twitter a publicat fotografii cu papagali cacadu cu creastă galbenă care, după toate probabilitățile, au murit din cauza stresului termic. „Termometrul din veranda din spate a ajuns astăzi la 48,9 grade Celsius; nu sunt date oficiale, evident, dar a fost suficient pentru a ucide aceşti cacadu cu creastă galbenă”, a explicat bărbatul.

În același timp, pompierii au salvat exemplare de koala din arborii de cauciuc aflaţi în calea focului, asta în condițiile în care în Noul Wales de Sud se estimează că peste 2.000 de exemplare au murit, iar o treime din habitatul lor a fost distrus de foc.
Managerul de operațiuni al parcului zoologic Walkabout Wildlife, Tassin Barnard, a declarat că este posibil ca milioane de animale să-și fi pierdut deja viața din cauza incendiilor. „Alte rezervaţii au decis să nu-şi mute animalele şi să facă tot posibilul pentru a le apăra”, a mai spus Barnard.

 

Citește și:

Incendii apocaliptice în Australia. Peste 1,1 milioane de hectare sunt mistuite de flăcări