În care condiții poți avea folie pe geamurile mașinii. Amendă de până la 2.900 lei dacă aplici folie într-un anumit loc

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, luni seară, pe contul de Facebook un videoclip în care explică în ce condiții șoferii își pot aplica folie pe geamurile mașinii.

09 mai 2023, 10:44
În care condiții poți avea folie pe geamurile mașinii. Amendă de până la 2.900 lei dacă aplici folie într-un anumit loc

Folie solara, antiefractie sau cu blocare a razelor UV, foliile auto sunt de mai multe tipuri si cu mai multe grade de blocare a luminii. Ministerul Afacerilor Interne a publicat, pe contul de Facebook, un videoclip în care un polițist explică în ce condiții șoferii își pot aplica folie pe geamurile mașinii.

Citește și: Cod rutier 2023. Schimbări majore, când se va putea depăşi pe linia continuă

„Pe geamurile laterale din față, după aplicarea foliilor, transparența acestora trebuie să fie de cel puțin 70%.

Poți folosi o folie mai închisă la culoare pe geamurile laterale din spate și pe lunetă cu condiția să fie omologată și aplicată într-un atelier autorizat R.A.R.

După aplicarea foliei, atelierul este obligat să-ți elibereze o declarație de conformitate și certificatul de garanție. Doar cu aceste documente poți dovedi că foliile sunt omologate.

Nu ai voie să pui folie pe parbrizul autovehiculului pentru că nicio folie nu a fost certificată pentru a fi aplicată pe parbriz”, a explicat polițistul.

Citește și: Asigurare RCA mai ieftină timp de 3 ani pentru anumiți șoferi chiar dacă schimbă mașina

Șoferii care nu respectă aceste obligații și își pun folie pe parbriz riscă o amendă de până la 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.