În cât timp îți poți amortiza investiția pentru panourile fotovoltaice. Un român a făcut calcule: „Eu zic că este o investiție bună și profitabilă”

Programul prin care se pot cere bani de la stat pentru instalarea de sisteme fotovoltaice destinate generării de energie electrică din surse total ecologice, numit Casa Verde Fotovoltaice, va începe din 19 mai 2023. Un român, beneficiar al programului în trecut, a explicat de ce a ales să-și moteze panouri fotovoltaice și în cât timp și-ar amortizat investiția.

10 mai 2023, 11:29
În cât timp îți poți amortiza investiția pentru panourile fotovoltaice. Un român a făcut calcule: „Eu zic că este o investiție bună și profitabilă”
Cât costă montarea panourilor fotovoltaice

O nouă sesiune de înscriere a persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice va demara în a doua jumătate a lunii, respectiv în data de 19 mai. Înscrierea va fi făcută de fiecare persoană interesată în parte, prin completarea unor câmpuri predefinite în aplicația AFM și încărcarea unor documente, ce vor trebui să fie valabile la data înscrierii în program.

Citește și: Programul Casa Verde Fotovoltaice începe din 19 mai. Ce documente trebuie să depună cei interesați

Un român a calculat în cât timp ar urma să amortizeze investiția în panouri fotovoltaice.

„6.2 ani mi-a dat mie amortizarea investitiei pentru panourile fotovoltaice + masina electrica.

Am panourile de 10 luni in care am economisit 5.000 lei la facturi + 10.000 lei pe care trebuie sa ii primesc peste 2 ani. Media iese la 1500 lei/luna (300e).
Masina o am de 5 luni si economisesc un plin pe luna (500 lei sau 100e).

Investitia a fost 30.000e ( 20.000e panourile si 10.000e Dacia Spring cu programul rabla plus)

30000e : 400e/luna = 75 luni
75 luni : 12 luni = 6.25 ani

Dupa aceasta perioada raman si cu panourile si cu masina + profitul pe care il fac in continuare din facturi si combustibil in fiecare luna (400e/luna). Panourile au garantie 20 de ani si masina 8 ani.

Eu zic ca este o investitie buna si profitabila.”, a scris acesta pe grupul AFM: casa verde – fotovoltaice.

Citește și: Începe programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoane fizice. Când pot depune proiecte și bisericile