În cât timp vom putea scăpa de dosarul cu șină. Ministrul Digitalizarii face anunțul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a menționat că vom putea scăpa de dosarul cu șină în 3-5 ani. Acesta a mai precizat că acest termen este unul rezonabil, mai ales că în Republica Moldovă este implementat deja.

27 nov. 2022, 10:18
În cât timp vom putea scăpa de dosarul cu șină. Ministrul Digitalizarii face anunțul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a menționat că vom putea scăpa de dosarul cu șină în 3-5 ani.  De asemena acesta a mai menționat că există o frică de a trece la digitalizare în România, în speță în rândul funcționarilor publici, dar și în rândul angajaților din Ministerul Digiralizării.

Sebastian Burduja: ”Dosarul cu șină poate dispărea în 3-5 ani”

Sebastian Burduja a menționat în emisiunea Insider politic de la Prima TV ca în 3-5 ani am putea scăpa de dosarul cu șină.

”Este ceea ce românii întâmpină în fiecare zi, rezistența statului și rezistența la schimbare și o consecință a multor ani în care transformarea digitală a României a stat pe loc. Dosarul cu șină poate dispărea în 3-5 ani de zile de acum încolo, este termenul pe care l-am avansat și anterior. Transformarea digitală a unui stat durează cam 10 ani, 8-10 ani de zile, de la Republica Moldova la Estonia sau alte state care au reușit acest proces le-a luat 10 ani de zile. Republica Moldova este la ani lumină în fața noastră, asta este realitatea. Au peste 200 de servicii publice online pe care cetățenii le pot accesa. Și vicepremierul Iurie Țurcanu ne dă o mână de ajutor, este omul care a condus această transformare digitală, nu ca vicepremier, ci din diverse roluri, în ultimii 10 ani de zile, în Republica Moldova. Practic, frații noștri de peste Prut ne dau aceste soluții pe care le-au dezvoltat cu o finanțare de la Banca Mondială și de aceea vreau să scurtăm drumul, să nu ne ia 10 ani. 3-5 ani este un termen ambițios”, a menționat Burduja.

Citește și: Marcel Ciolacu, recomandat pentru funcția de președinte al României de către Vasile Dîncu: „Are toate atributele”

Sebastian Burduja, despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei : ”Nu am discutat o asemenea variantă”

”Niciodată nu o să refuz o provocare politică şi sunt conştient că un om politic adevărat trebuie să treacă testul unui vot direct în faţa electoratului. Nu ştiu când va veni acest moment şi nu mi-am propus nu ştiu ce fel de parcurs. Vreau, acolo unde sunt, să fac bine. Nu am discutat o asemenea variantă (să fie candidatul PNL pentru Primăria București, n.red.), au fost câteva sondaje efectuate. Dar vă dau acelaşi rspuns, testul meu politic este testul direct în faţa cetăţenilor, Primăria Sector 1 şi Primăria Generală au nevoie de lider politici. Dacă se va pune problema asumării unei asemenea provocări din partea mea, cu mandatul PNL, bineînţeles că o voi face. Dar până atunci, eu mă concentrez pe ce am de făcut la minister (…) Cred că domnul Bolojan este un om care a demonstrat foarte mult în politica românească şi a demonstrat prin fapte. Dacă a făcut o treabă atât de bună la Oradea şi va întruni votul partidului şi încrederea partidului, de ce nu (să fie candidatul la Primăria Generală, n.red.). Alte nume ar fi Ciprian Ciucu, de exemplu. Este alegerea dânsului (dacă ar renunța la Primăria Sectorului 6, n.red.). Eu cred că ar fi un candidat de primar general foarte bun”, a transmis Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1 și ministrul Digitalizării conform  g4media.ro

Citește și: Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri economice. Consumă într-un singur minut cât alte aparate în trei ore