Marcel Ciolacu, recomandat pentru funcția de președinte al României de către Vasile Dîncu: „Are toate atributele”

Marcel Ciolacu este favorit să intre în cursa pentru alegerile prezidenațiale din partea PSD, în anul 2024, susține Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării. 

24 nov. 2022, 23:40
Marcel Ciolacu, recomandat pentru funcția de președinte al României de către Vasile Dîncu: „Are toate atributele”

Deși ar avea șanse mari să fie ales drept prezidențiabil, Marcel Ciolacu ar fi tentat, mai degrabă, să nu accepte o astfel de provocare, a mai precizat sociologul.

„În acest moment, Marcel Ciolacu are toate atributele pentru a fi candidat la prezidențiale din partea PSD. El spune că vom face alegeri interne în urma cărora vom stabili candidatul.

Să vedem dacă vor apărea și alte opțiuni, dar în acest moment, din perspectiva noastră, are toate atributele de a fi candidat la prezidențiale. De ce? Pentru că îți trebuie un lucru pentru a fi candidat: În primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Ceea ce reușești să faci pe lângă acest lucru este un plus”, a declarat Vasile Dîncu, pentru B1 TV.

„Totuși, în acest moment, Marcel Ciolacu a spus că nu va candida, iar eu cred că este sincer când spune acest lucru (…) Marcel Ciolacu are un anumit tip de implicare diferit față de alți președinți de partid”, a mai precizat Dîncu.

 

Mircea Geoană, favorit la fotoliul de la Palatul Cotroceni. Ar urma să fie susținut de PSD

 

Varianta vehiculată în spațiul public, cea mai probabilă din partea PSD pentru alegerile din 2024 ar fi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Într-un interviu oferit pentru DCnews, Ciolacu a declarat că PSD ia în calcul să susțină un candidat din afara partidului.

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să… Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare (…)

Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a declarat președintele PSD.