În ce condiții ar putea crește alocațiile copiilor în 2021. Anunț de ultimă oră făcut de Cîțu!

Florin Cîțu, a declarat că alocațiile copiilor au fost mărite anul acesta cu 20%. "O creștere semnificativă în condiții de criză", a punctat premierul țării.

26 feb. 2021, 14:25
În ce condiții ar putea crește alocațiile copiilor în 2021. Anunț de ultimă oră făcut de Cîțu!

În ce condiții ar putea crește alocațiile copiilor în 2021. Anunț de ultimă oră făcut de Cîțu!

„Am spus de la început că vreau ca acest buget să iasă din Parlamentul României așa cum a fost aprobat în Guvern. Dacă sunt economii, ne uităm unde vor fi redirecționate aceste economii”, spune Florin Cîțu, întrebat dacă Guvernul ia în calcul o nouă majorare a alocațiilor de stat pentru copii, în contextul propunerii din comisiile parlamentare de buget privind o creștere prin folosirea banilor economisiți din eliminarea indemnizațiilor pentru deputați și senatori.

La întrebarea legată de o nouă majorare a alocațiilor, Florin Cîțu a spus: „Anul acesta, alocațiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, salariile, anul trecut, au crescut în medie cam cu 3% la cele din sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante, deci eu cred că o creștere de 20% este una semnificativă și pentru alocații în aceste condiții de criză”.

Referitor la posibilitatea ca alocațiile să fie, totuși, majorate odată cu rectificarea bugetară, prim-ministrul a explicat: „Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică și avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o, și ne ținem de această strategie fiscal-bugetară”.

Gabriela Firea a răbufnit: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării!”

PSD a cerut, printr-un amendament la buget, ca alocațiile copiilor să crească de la 214 la 300 de lei.

Majorarea alocaţiilor a fost respinsă. Gabriela Firea a luat foc după ce amendamentul PSD privind majorarea alocaţiilor a fost respins, joi, în comisiile pentru Muncă.

„Incredibil, vot impotriva copiilor tarii! Parlamentarii PNL, USR – Plus, UDMR din comisiile de Munca, Egalitate de sanse si Drepturile omului au votat ÎMPOTRIVA amendamentului pentru majorarea alocatiilor, facut la Legea Bugetului, depus de grupul nostru social democrat. Au votat pentru, alaturi de noi, doar parlamentarii partidului AUR.

Era vorba de doar 0,27 % din PIB!

Au gasit bani pentru toate interesele lor, dar nu si pentru copii!! Nu sunt cuvinte in vocabular pentru a-i defini pe politicienii care in campanie au promis lapte si miere iar acum s-au opus cu vehementa unui amendament atat de asteptat, de familiile din România”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.


loading...