În ce condiţii pot copiii să înveţe de acasă. Monica Anisie: „Părintele va trebui să aducă la şcoală o adeverinţă de la medic”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat, la Digi 24, condiţiile în care copiii pot participa la ore de acasă. Ministrul a precizat că există o serie de situaţii în care elevii nu vor fi obligaţi să se prezinte la şcoală.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 18:00
În ce condiţii pot copiii să înveţe de acasă. Monica Anisie: „Părintele va trebui să aducă la şcoală o adeverinţă de la medic”

Este prevăzut acest lucru în ordinul comun, părintele poate lua această decizie, să înveţe copilul de acasă în sistem online în anumite situaţii: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că venind la şcoală ar putea lua virusul, fie în momentul în care în familie există cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. Părintele trebuie să prezinte în urma unei evaluări o adeverinţă pe care să o dea şcolii, pentru ca elevul să-şi continue învăţarea de acasă. Ministerul Sănătăţii a considerat că este important să știm acest lucru şi de aceea a fost stipulat în ordinul comun acest lucru„, a precizat ministrul Monica Anisie.

Citeşte şi Monica Anisie: „Copiii îşi pot mânca fără probleme pacheţelul la şcoală. Nu există interdicţii, ci responsabilităţi”