În ce condiţii putem pleca la mare după 15 mai. Precizările ministrului Sănătăţii

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, într-o intervenţie la Antena 3, condiţiile în care românii vor putea merge la mare după 15 mai, odată cu aplicarea primelor măsuri de relaxare.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 07:23
În ce condiţii putem pleca la mare după 15 mai. Precizările ministrului Sănătăţii

Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și pentru practicarea unui sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate„, a precizat Nelu Tătaru, referitor la condiţiile în care se poate părăsi localitatea de domiciliu.

Apropierea sezonului estival îi face pe români să-şi dorească să meargă pe litoral. Acest lucru va fi posibil doar în anumite situaţii: „Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge„, a dat lămuriri ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi ÎNTREBAREA VERII: te poţi infecta cu noul coronavirus de la nisipul de pe plajă sau din apa mării? Ce spun SPECIALIŞTII

Ministru Tătaru a subliniat faptul că libertatea de care vom avea parte începând de pe 15 mai reprezintă prima etapă de reintrare în normal.

Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând libertatea sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog – unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă – dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Conform ministrului Tătaru, după fiecare interval de două săptămâni de monitorizare, ar putea fi implementate noi măsuri de relaxare. 

Citeşte şi Se vor da amenzi pentru lipsa DECLARAŢIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE din 15 mai? Anunţul făcut de Nelu Tătaru: „Trebuie responsabilizare”

Reamintim faptul că, după 15 mai, vom putea părăsi localitatea de domiciliu doar pentru a merge la rude, în interes de serviciu, să îngrijim o persoană bolnavă ori pentru a merge la o altă proprietate pe care o deținem în alt oraș. Putem, de asemenea, avea activități sportive în aer liber, dar nu în grupuri mai mari de 3 persoane. Cea mai importantă regulă este aceea de a purta măşti de protecție în spațiile publice închise.