În ce condiţii va demisiona Apostu din funcţia de primar

Sorin Apostu va demisiona din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi va respinge recursul, a declarat vineri, la Bistriţa, secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 13:50
În ce condiţii va demisiona Apostu din funcţia de primar

Potrivit Agerpres, Oltean a dat asigurări că, în cazul în care se va pune problema unui interimat la conducerea Primăriei Cluj-Napoca, acesta va fi asigurat de un viceprimar român, nu maghiar.

În cazul în care ÎCCJ va respinge, luni, recursul formulat de primarul Sorin Apostu, Oltean este de părere că acesta va trebui să demisioneze din această funcţie.

„Dacă instanţa îi va respinge recursul, probabil că va trebui să demisioneze şi o va face. Nu cred că el nu va demisiona. Sunt absolut convins că, dacă instanţa îi va respinge recursul, Apostu va demisiona din funcţia de primar”, a spus Oltean.

Întrebat dacă Sorin Apostu ar mai putea fi primar al municipiului Cluj-Napoca, după dezvăluirile făcute de DNA, Ioan Oltean a spus că acest lucru va fi posibil doar dacă se va dovedi că Apostu a fost „o victimă”.

„Eu nu vreau să fac pe Mafalda, dar, dacă el se va dovedi că a fost o victimă, va câştiga alegerile. Dar nu mă pronunţ. Nu ştiu a cui victimă, a naturii. Nu ştiu, eu nu vreau să mă pronunţ în privinţa aceasta. Vreau să vă spun că el va trebui să aştepte şi aşteptăm cu toţii recursul, de acolo încolo discutăm. În niciun caz PDL nu va împiedica, nu va obstrucţiona justiţia în cazul Apostu. N-a făcut-o până acum, n-o va face nici de acum încolo. Suntem direct interesaţi ca acest caz să se soluţioneze rapid şi în strictă concordanţă cu reglementările în vigoare”, a mai spus Oltean.