În ce stadiu se află DISNEYLAND-ul din Parcul Tei

Parcul Tei din Capitală va fi transformat complet. Primăria Sectorului 2 a început să dezvolte în zonă un proiect cu fonduri europene care să-i ducă pe bucureşteni într-o lume de poveste ca aceea de la Disneyland, din care însă nu vor lipsi personajele fantastice ale basmelor românești. Echipamentele din noul parc de distracţii vor ajunge la Bucureşti în perioada imediat următoare, acestea fiind comandate în Italia.

09 nov. 2015, 15:43
În ce stadiu se află DISNEYLAND-ul din Parcul Tei

Bucureştenii care vor vizita parcul Tei-Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei vor avea parte, de anul viitor, de o experienţă de poveste asemănătoare celei de la Disneyland. Aici, administraţia locală a început să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.

„Urmează să vină echipamentele în această perioadă. Suntem în strânsă legătură cu fabricantul italian şi apoi vom începe montajul lor în parc„, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu care a adăugat că, până acum, în Parcul Tei-Plumbuita a fost viabilizat terenul, s-au făcut racordurile la apă, canalizare şi electricitate şi s-au instalat grupurile sanitare.

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu şapte capete”, de unde bucureştenii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei din „tărâmul celălalt” pe o suprafaţă de 460 metri pătraţi, cu trenuleţ interior şi alte şase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o „minune a tehnicii mondiale”, şi care oferea o privelişte superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera.

Roller coaster-ul va avea ca temă balaurul cu şapte capete şi va fi decorat ca atare cu panouri decorative şi butaforii care să susţină această poveste. Traseul pe care se ajunge la acest obiectiv este liniar, dar poate avea şi momente de repaos, oferite de zona de trepte care coboară spre lac, similar unei aventuri din poveşti, unde eroul are de parcurs un drum anevoios înainte de a ajunge la destinaţie. Casa Groazei va avea ca temă tărâmul celălalt, atât în ceea ce priveşte decoraţia cât şin traseul interior al construcţiei. Ideea principală este un tărâm altfel care să conţină o mulţime de fiinţe fantastice şi decoraţii surprinzătoare care să sperie călătorul„, se menţionează în proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita propus de Primăria Sectorului 2.