În ce stadiu sunt lucrările la Magistrala 4 de metrou

Lucrările la extinderea Magistralei 4 de metrou sunt efectuate în proporţie de 42%. Compania anunţă că noile staţii de pe Magistrala 4 vor fi date în folosinţă la finele anului viitor.

21 aug. 2015, 15:05
În ce stadiu sunt lucrările la Magistrala 4 de metrou

Metrorex și-a propus, iniţial, ca ultimele două stații de metrou din Magistrala M4 Gara de Nord-Străulești să fie date în folosință în acest an, termenul fiind anunţat şi afişat şi pe panoul informativ de pe şantier. Însă, în prezent, lucrările la extinderea Magistralei 4 de metrou cu două staţii şi un depou sunt efectuate în proporţie de 42%.

„Pentru execuţia Magistralei 4 de metrou, secţiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) – Străuleşti, finanţată în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007-2013 şi de la bugetul de stat, au fost realizate lucrări în semestrul I al anului 2015 în valoare de 95.915.953,25 lei cu TVA. În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor aferente tronsonului de metrou Magistrala 4. Racordul 2. Parc Bazilescu – Străuleşti, în acest moment acestea sunt realizate în procent de 42%. Finalizarea lucrărilor aferente acestei secţiuni este preconizată la sfârşitul anului 2016″, a declarat, pentru Capital, șeful Metrorex, Cătălin Homor.

Conform proiectului, construcţia noii linii de metrou Parc Bazilescu-Străuleşti costă circa 97 milioane de euro, iar antreprenor general este asocierea Astaldi-Somet-SC Tiab şi SC UTI Construction.

Constructorul italian Astaldi, care efectuează lucrările la extinderea Magistralei 4 de metrou, a anunţat anterior că lucrările vor fi finalizate abia în 2017, cu o întârziere de doi ani.