În ce ţări se consumă cel mai mult alcool. Află unde se situează România

Consumul de alcool variază foarte mult pe tot globul, iar România ocupă un loc destul de "fruntaş" în comparație cu alte țări. Harta de mai jos, realizată de Organizația Mondială a Sănătății, arată că rușii și vecinii lor tind să bea mai mult decât aproape oricine altcineva din lume.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 08:46
În ce ţări se consumă cel mai mult alcool. Află unde se situează România

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a facut publică o hartă a consumului de alcool din întreaga lume.

Citeşte şi Persoanele care beau mai mult de o sticlă de vin pe zi ar putea trăi mai mult decât abstineţii

Portugalia, Grenada și Andorra sunt clasate în categoria cu cel mai mare consum, cu mai mult de 12,5 litri pe persoană, în 2010, potrivit Slate.com.

Canadienii beau mai mult decât americanii, şi țin pasul cu cele mai multe țări europene. Consumul de alcool este redus în Africa de Nord, dar jumătatea de sud a continentului are rate de consum mai mari, în special în Africa de Sud și Namibia.

Consumul de alcool în Rusia este o preocupare majoră. Un studiu recent a constatat că numărul mare de decese timpurii din Rusia ar putea fi atribuite oamenilor care beau prea mult. Cauze comune ale deceselor timpurii includ: boli de ficat, intoxicații cu alcool și accidente sau bătăi în stare de ebrietate.

Alte ţări în apropiere de Rusia, inclusiv România, Ucraina și Belarus, au niveluri similare ale consumului de alcool.

OMS raport observă că regiunea europeană are doar 14,7 la sută din populația lumii, în vârstă de peste 15 ani, dar reprezintă 25,7 la sută din totalul alcoolului consumat în întreaga lume. Raportul utilizează cele mai recente date privind consumul de alcool la nivel global.

Citeşte şi Americanii au inventat ALCOOLUL PUDRĂ. Acesta poate fi consumat şi în mâncare