În Franţa, Google va plăti companiilor de publishing şi agenţiilor de presă pentru reutilizarea conţinutului

Autoritatea pentru concurență din Franța a decis joi, 9 aprilie, faptul că Google trebuie să plătească companiilor de publishing și agențiilor de presă pentru reutilizarea conținutului acestora, transmite Reuters. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 09:10
În Franţa, Google va plăti companiilor de publishing şi agenţiilor de presă pentru reutilizarea conţinutului

Grupul american a anunțat că va respecta decizia autorității franceze pentru concurență, luată în urma unei plângeri din partea sindicatelor care reprezintă publisherii de presă din Franța, scrie News.ro. 

Citește și: Franţa se pregăteşte de prelungirea măsurii de izolare, în contextul pandemiei de coronavirus

”Practicile Google au provocat un rău imediat și grav sectorului presei, în timp ce situația economică a publisherilor și agențiilor de presă este fragilă”, arată un comunicat al Autorite de la Concurrence. 

Anul trecut, Google a anunțat că nu va mai afișa fragmente de știri ale publisherilor europeni în rezultatele căutărilor utilizatorilor francezi, pentru a respecta legea europeană a drepturilor de autor.

”De la intrarea în vigoare a legii drepturilor de autor europene în Franța, anul trecut, am discutat cu publisherii să creștem sprijinul și investițiile în știri”, a afirmat într-un comunicat vicepreședitnele pentru știri al Google, Richard Gingras.