"Acadea cosmică" uriaşă a fost descoperită în mijlocul Căii Lactee

Publicat: Miercuri, 25 Decembrie 2019 13:28 // Actualizat: Miercuri, 25 Decembrie 2019 13:30 // Sursa: romaniatv.net

Undeva în centrul Căii Lactee s-a descoperit o acumulare ciudată de gaze care a luat forma unei „acadele” cosmice uriașe. CNN susține că descoperirea ar putea să-i ajute pe cercetători să înțeleagă procesul prin care s-au format stelele în galaxia noastră, pentru că atât „acadeaua” cosmică dar și norii de gaze din jur conțin substanțe care pot genera o nouă generație de stele. Zeci de milioane de stele, ca să fim mai preciși.

Astronomii sunt cei care au anunțat că norii de gaze din mijlocul Căii Lactee au luat o formă neobişnuită, asemănătoare unei acadele cosmice.

Acest nor masiv de gaze este, foarte probabil, sursa de electroni de mare viteză pe care oamenii de ştiinţă de la NASA au detectat-o cu ajutorul telescopului spaţial GISMO. În urma analizei semnalelor radio provenite dinspre această regiune a spaţiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că în acel loc pot apărea noi stele.

„Suntem foarte intrigaţi de frumuseţea acestei imagini, este exotică”, a declarat Johannes Staguhn, cercetător al Universităţii John Hopkins, Statele Unite ale Americii. „Când o priveşti, simţi că te uiţi la nişte forţe cu adevărat speciale ale naturii din Univers”, mai spune Staguhn.

 

Citește și:

 

Imagine spectaculoasă din galaxia noastră. În centrul Căii Lactee au fost găsite rămăşiţele a 27 de stele moarte

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acadea cosmică Calea Lactee nouă generație de stele univers
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H