În plin scandal al „azilelor groazei”, primarul Florentin Pandele vrea să construiască un nou azil la Voluntari. Ședința publică a Consiliul Local s-a desfășurat cu ușile închise

Scandalul „azilelor groazei” e departe de a se fi terminat, dar primarul Florentin Pandele este preocupat să construiască un nou centru pentru bătrâni. Consilierii locali s-au întrunit, azi, în ședință publică, în absența primarului care este în concediu, dar ședința numai publică n-a fost. Aceștia s-au baricadat în primărie după ce mai mult reprezentanți USR s-au adunat în semn de protest în fața instituției.

26 iul. 2023, 19:52
În plin scandal al „azilelor groazei”, primarul Florentin Pandele vrea să construiască un nou azil la Voluntari. Ședința publică a Consiliul Local s-a desfășurat cu ușile închise

Florentin Pandele este în vacanță în Grecia, dar activitatea de la Primăria Voluntari nu a intrat și ea în vacanță. Consilierii locali au lucrat, azi, de zor în spatele ușilor închise. Ședința a început la ora 14.00. Este vorba de un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, proiect pentru care a fost alocată suma de aproximativ 23 de milioane de lei. Centrul de zi de asistență și recuperare ar urma să aibă o capacitate de minim 50 de persoane zilnici la centru și minim 25 de beneficiari zilnici pentru serviciile de îngrijire la domiciliu.

Terenul pe care sediile vor fi construite, Tarlaua 34, Parcela 837, număr cadastral 130270.

Florentin Pandele vrea să construiască un nou azil la Voluntari. Opoziția a criticat demersul

Opoziția a criticat acest demers, iar reprezentanți USR s-au adunat în semn de protest în fața primăriei, potrivit Digi 24 Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru al Comisiei pentru muncă din Senat, a anunțat că participă la ședință pentru a cere explicații  primarului Voluntari în legătură cu noul centru.

În plin scandal al zilelor groazei, dl Pandele tocmai propune sa mai construiasca inca unul aici in oras, sub patronajul său. Cred că dl Pandele da dovada de nesimtire si se preface ca nu înțelege grozăviile petrecute in acest oraș si in aceste azile sau dl Pandele vrea sa cumpere bunavointa publica, invocand ca face lucruri pentru vârstnici. Deși exact aici pe raza acestui UAT s-au petrecut cele mai infiorătoare lucruri , poate, de la Revoluție încoace.

Credem ca nu este decat un exercițiu cinic de imagine. De ieri până astăzi, ad-hoc, a fost propus acest proiect, care să atribuie din banii cetatenilor din Voluntari, 24 milioane de lei plus TVA, pe un proiect care sa propuna construcția unui nou azil de varstnici”, a declarat senatorul Ștefan Pălărie.

Citeste si EXCLUSIV Manevrele imobiliare ale lui Godei între parcelele lui Florentin Pandele

Azil construit din fonduri europene

Proiectul centrului pentru vârstnici face parte din aplicarea Strategiei naționale privind îngrijirea de lungă durată și îmbătrânire activă pentru perioada 2023 – 2030, se arată în proiectul de hotărâre. Investiția inițială va fi realizată din fonduri europene, prin PNRR, și va fi unul din cele 71 de centre de zi de asistență noi, planificate la nivel național. Separat, un sediu secundar al Direcției de Asistență Socială va fi executat exclusiv din fondurile orașului Voluntari.

Valoarea maximă care poate fi solicitată pentru proiect (lucrări de construcții, dotări operaționalizarea și acordarea serviciilor sociale) este puțin peste 6.100.000 de lei, dintre care minim 172.000 de lei trebuie să se folosească pentru acordarea serviciilor. Această sumă este gândită pentru a asigura funcționarea centrului pentru cel puțin o lună.

Citeste si EXCLUSIV | Florentin Pandele iese la atac: „Gabriela Firea nu va mai face politică, e distrusă.Gabriela Firea nu plânge niciodată, plânge doar în sufletul ei. Fac moarte de om pentru familia mea dacă e nevinovată”