Decizia RUSIEI care îngrijorează lumea: S-ar putea relua ÎNARMAREA NUCLEARĂ

Publicat: Joi, 17 Iulie 2014 14:20 // Actualizat: Joi, 17 Iulie 2014 16:46 // Sursa: romaniatv.net

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a propus joi ca, în replică la extinderea sancţiunilor de către SUA, Moscova să denunţe în mod unilateral Tratatul START-3 de dezarmare nucleară şi acordul privind tranzitul afgan.

SUA au anunţat miercuri sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei în legătură cu situaţia din Ucraina. Pe lista neagră au fost adăugate noi nume de oficiali ruşi, precum şi bănci şi companii din industria de armament rusă.

"Cu americanii trebuie să vorbeşti doar de pe o poziţie de forţă. Trebuie să revizuim START-3, condiţiile tranzitului din Afganistan şi să le suspendăm. Trebuie să avem în vedere diferite variante, să revizuim aspecte sensibile pentru SUA în probleme ce privesc relaţiile noastre bilaterale", a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Dumă, Leonid Kalaşnikov.

CITEŞTE ŞI Statele Unite şi UE au adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei

În problema ucraineană, SUA urmăresc scopul izolării complete a Rusiei pe scena internaţională şi nu normalizarea situaţiei sau rezolvarea paşnică a conflictului din estul Ucrainei, a opinat el.

"Există doar lozinci goale că Rusia ar trebui să întreprindă unele măsuri. Noi am invitat deja OSCE la graniţă pentru a demonstra că Rusia nu livrează arme rebelilor din sud-est", a afirmat liderul parlamentar rus, potrivit căruia SUA şi-au gândit politica faţă de Rusia prin prisma Georgiei şi a Ucrainei.

"Ucraina este doar o verigă în lanţul politicii americane împotriva Rusiei. Sancţiunile ar fi fost impuse indiferent de situaţie, chiar şi în cazul în care Rusia ar fi ridicat un zid la graniţa cu Ucraina", consideră Leonid Kalaşnikov.

În opinia sa, europenii conştientizează pe deplin "ceea ce sunt SUA şi politica lor". "Dar Europa este inserată în această politică şi este forţată să ţină cont de ea. Rămâne de sperat doar că relaţiile economice pe care le are cu Rusia să nu-i permită (Europei) să adopte măsuri pripite", a mai spus parlamentarul rus.

VEZI ŞI Lovitură pentru RUSIA: UE ar putea opri finanţarea BERD şi BEI

Tratatul între Rusia şi SUA privind reducerea în continuare şi limitarea armelor strategice ofensive (START-3) a fost semnat la 8 aprilie 2010, la Praga, de preşedintele de atunci Dmitri Medvedev şi Barack Obama. Documentul a intrat în vigoare în februarie 2011 pe o perioadă de zece ani, cu posibilitatea de prelungire pe cinci ani.

Referitor la cooperarea NATO cu Rusia în privinţa Afganistanului, se ştie că aceasta fusese suspendată până în iunie. Nu a existat nicio informare cu privire la reluarea ei. Potrivit unor media, Alianţa Nord-Atlantică a propus Azerbaidjanului o nouă platformă de cooperare privind tranzitul de echipamente destinate coaliţiei internaţionale în Afganistan, scrie agenţia rusă de presă.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Duma de Stat a Rusiei sancţiuni Rusia START-3 SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 23:55
18 iul 12:22
Răspunde | Votează email -4 email
Aleckse
ces cu toate prostiile acestea,americanul numai in c*rul nostru nu se baga si deja e peste tot,stati oameni buni la voi acasa nu va bagati nasul peste tot si stirniti conflicte la fel cum sa intimplat si in Ucraina nu vi sa primit sa luati Crimeea si deja ati pornit un razboi ideologic plin de minciuni ,americani jegosi ce sunteti numai poporul vostru asteptati sa prospere si de restul doar profitati nici la degetul cel mic al rusiei nu sunteti,nesimtiti...
17 iul 16:00
...să denunţe în mod unilateral Tratatul START-3 de dezarmare nucleară şi acordul privind tranzitul afgan. Citește mai departe…

...
17 iul 16:00
...să denunţe în mod unilateral Tratatul START-3 de dezarmare nucleară şi acordul privind tranzitul afgan. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H