În România ca-n Triunghiul Bermudelor. 17 tone de carne stricată au dispărut fără urmă

Trei tone de carne de pui care depăşise termenul de valabilitate au fost reţinute de la vânzare, însă o cantitate impresionantă din acelaşi transport a dispărut ca prin minune. Este vorba de 17 tone de produse de pui, cărora autorităţile le-au pierdut urma pe drumul dintre mai multe firme.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 21:02
În România ca-n Triunghiul Bermudelor. 17 tone de carne stricată au dispărut fără urmă

Trei tone de carne stricată au fost reţinute de la vânzare în Cluj, potrivit directorului OPC din localitate, Mircea Radu. Problema este însă că alte 17 tone din acelaşi transport, provenit din Anglia, au dispărut ca prin minune şi mai mult ca sigur au ajuns, măcar în parte, pe mesele românilor.

Mircea Radu, directorul OPC Cluj, a explicat că toată cantitatea de carne, 20 de tone, a fost „plimbată de la un operator la altul”.

„Trei tone au fost interceptate în Cluj, chiar la depozitul en-gros, nu au mai ajuns în magazine. Să sperăm că acele 17 tone au fost retrase de la comercializare. Este vorba de carne de pui de provenienţă Anglia, la care eticheta arăta că era expirată din decembrie 2011. Produsele aveau şi o etichetă suplimentară, care ar fi permis comercializarea produsului în stare congelată. S-a luat decizia de a retrage întreaga cantitate de pe piaţă„, a explicat oficialul de la Protecţia Consumatorului.

Radu a explicat că, la un calcul simplu, se poate estima că acele 17 tone de carne neconformă ar fi putut ajunge la 17.000 de persoane. El a precizat că produsele au avut un traseu mai complicat.

Au intrat mai întâi într-o firmă din Bucureşti, apoi au ajuns la una de la Oradea, apoi iar la Bucureşti şi apoi la Cluj. Din cantitatea ajunsă la Cluj este posibil ca 6 tone să fi plecat spre Bistriţa„.

Mircea Radu a precizat că a trimis la ANPC o sesizare privind existenţa acestei situaţii, fără a primi însă vreun răspuns. IPJ Cluj a demarat o campanie de amploare la nivelul întregii ţări.