În slujba partidului! Dovada ipocriziei fără margini! Cătălin Tolontan și tabloidul Libertatea iau bani de la USR! Cum a devenit ziarul fetei de la pagina 5 oficiosul partidului reziștilor?! Știri pozitive la 2.000 de euro bucata!

Romania TV dezvaluie astazi un nou episod din serialul “mafia media”, in care baietii destepti din jurnalism fac bani grei servind interesele politicienilor care pozeaza in salvatorii tarii. Catalin Tolontan si redactia tabloidului Libertatea au mintit prin omisiune in numeroase randuri cand au sustinut ca nu deserversc niciun interes politic si nu ar incasa bani de la niciun partid din Romania. Dupa minciunile in serie deconspirate de Romania TV in cazul sinuciderii jurnalistei Iulia Marin, acum mergem mai departe pentru a picta adevaratul portret moral al lui Catalin Tolontan si al echipei sale! Dam masca jos unuia dintre cei mai gonflati jurnalisti din tara noastra.

30 apr. 2023, 10:40
În slujba partidului! Dovada ipocriziei fără margini! Cătălin Tolontan și tabloidul Libertatea iau bani de la USR! Cum a devenit ziarul fetei de la pagina 5 oficiosul partidului reziștilor?! Știri pozitive la 2.000 de euro bucata!

Atentie! Urmeaza un text cum nu veti putea citi vreodata pe Pagina de Media! Deontologie, fact checking, investigatii, anchete, sunt toate cuvinte atent alese si folosite de Catalin Tolontan in scop de marketing in incercarea disperata de a transforma tabloidul Libertatea, ziarul fetei de la Pagina 5, in ceva mai mult. Veti vedea in randurile de mai jos de ce absolut tot ceea ce face Catalin Tolontan are in realitate un scop comercial, singurul interes al sau si al echipei editoriale coordonate de el fiind acela de a face cat mai multi bani.

De-a lungul anilor trecuti Catalin Tolontan si redactia Libertatea au sustinut atat oficial, cat si neoficial, faptul ca nu lucreaza cu niciun partid politic din Romania si ca nu incaseaza “bani de la politicieni”. Nimic mai fals. In realitate Catalin Tolontan ne arata ca se poate face foarte usor jurnalism la comanda in slujba USR pe site-ul Libertatea. Ba mai mult, jurnalistul acuza Romania Tv, dar si alte institutii media ca au acceptat bani de la stat in perioada pandemiei, desi Ringier Romania (editorul Libertatea) a aplicat si incasat 467.000 de euro de la guvernul Orban in urma cu 3 ani.

Citește și Apostolii lui Tolontan au întors armele împotriva lui! Situație fără precedent pe pagina de Facebook a jurnalistului propagandist! Zeci de oameni îl terfelesc public pentru modul jenant în care insultă inteligența publicului și a urmăritorilor săi în cazul sinuciderii Iuliei Marin!

Apropierea ideologica dintre Tolontan, Libertatea si USR este de multa vreme cunoscuta in piata media, singurul care inca mai este pacalit era chiar publicul caruia, din motive lesne de inteles, i s-a ascuns acest aspect. In investigatiile realizate de Romania TV am demonstrat cum chiar primarul Clotilde Armand a comandat o ancheta in paginile ziarului Libertatea. Este vorba chiar despre materialul pe care Tolontan i l-a repartizat Iuliei Marin despre blocurile construite pe terenul sediulului PNL din zona Bulevardului Aviatorilor.

Acum relatia comerciala dintre USR si tabloidul Libertatea nu mai este una tinuta secret. Pe data de 24 aprilie a venit randul lui Catalin Drula sa-si comande si sa-si plateasca un articol in paginile Libertatea. Da, ati citit bine. Seful unui partid politic din Romania a sunat la ziarul Libertatea, si a platit ca sa i se publice un editorial dupa bunul sau plac. Practic, in ziua de 24 aprilie Catalin Drula a fost editorialist la Libertatea avand exact acelasi statut pe care in atatea alte ocazii l-a avut si inca il are si Catalin Tolontan.

Surse din Ringier au dezvaluit pentru Romania TV ca pretul platit de USR pentru un astfel de material mai mult decat laudativ la adresa lui Catalin Drula este de 2.000 de euro + TVA pentru o singura aparitie. Din aceasta suma 4.000 Ron net au fost platiti de catre Libertatea pentru a sponsoriza postarea cu Catalin Drula pe pagina de Facebook a site-ului. Caci asa de mult isi dorea Catalin Tolontan ca textul tizului sau de la USR sa ajunga la cat mai multa lume incat n-a avut nicio problema ca “brandul” Libertatea sa faca reclama USR si lui Drula atat pe site cat si pe pagina de Facebook in cel mai agresiv mod posibil.

Pentru corecta informare puteti vedea AICI articolul “reclama” pe care Catalin Drula de la USR si l-a publicat pe site-ul tabloidului Libertatea.

Citește și România Tv continuă lupta pentru adevăr în cazul morții Iuliei Marin! 11 întrebări-cheie la care Cătălin Tolontan și tabloidul „Libertatea” refuză să răspundă

Important de mentionat e ca, asa cum pe Catalin Tolontan nu-l intereseaza decat ca publicul larg sa nu afle de relatia lui cu USR, nici pe Catalin Drula nu l-a deranjat sa-si publice un text pe site-ul tabloidului Libertatea, text spart de trimiteri catre alte articole cu femei din lumea mondena dezbracate sau imbracate sumar.

Mergem mai departe si adaugam faptul ca, inainte cu 10 zile de publicarea articolului despre care stim sigur ca este platit pe site-ul libertatea.ro, a mai aparut un articol “advertorial” cu exact aceeasi poza a lui Catalin Drula si cu un mesaj foarte asemanator despre sfaturile fiscale pe care acesta i le dadea lui Klaus Iohannis. Astfel, pe principiul 1+1 gratis putem doar sa banuim ca aceste doua materiale fac parte dintr-un pachet punctual negociat atent. Dar la fel de bine ne putem gandi si cate alte materiale laudative putem gasi pe Libertatea despre USR si liderii sai care la fel de bine ar fi putut sa fie platite de partid.

La un simplu search pe site-ul Libertatea gasim sute de stiri cu Catalin Drula, intr-o proportie covarsitoare fiind mesaje politice agresive “nefiltrate” si publicate fix cum si le-ar dori orice politician USR: fara context, fara critici si fara indoieli.

Puteti vedea aici sutele de articolele pe care Tolontan si Libertatea le-au scris de-a lungul timpului doar despre Catalin Drula.

USR ar mai fi dat zeci de mii de euro la Ringier si in cazul “BMW-urile lui Bode”

Povestea de dragoste din interes financiar dintre Tolontan – Libertatea si USR este mai veche. Surse din piata media cunosc foarte bine faptul ca in perioada in care Catalin Drula il ataca furibund pe Lucian Bode pe cazul celor 600 de BMW-uri achizitionate pentru Politia Romana, o buna parte din acest razboi politic s-a desfasurat in mediul online. Sute de bannere au inundat mediul online cu mesajele useriste la adresa ministrului PNL. O buna parte din bugetul acelei campanii a fost administrat si implicit absorbit de Ringier Romania si Libertatea. Aici sumele sunt de-a dreptul ametitoare, vorbim de peste 30.000 de euro despre care unii baieti destepti din online sustin ca USR i-ar fi consumat la Libertatea.

Tolontan ia bani de la USR, dar sta cu mana intinsa la cititorii sai pentru donatii de 10 lei!

Culmea ipocriziei vine nu doar din faptul ca Tolontan a mintit permanent cand s-a dezis de partidele politice din Romania si a ascuns relatia sa de “pasiune ideologica ascunsa” pe care o are cu USR-ul, ci si din faptul ca cititorii sunt manipulati sa creada contrariul. Ringier Romania si Libertatea sunt unele dintre cele mai profitabile institutii media din tara noastra si, totusi, aleg sa pozeze in “ONG” si sa ceara donatii intre 10 si 50 de lei de la cititori. Tolontan vanzandu-le naivilor care dau like cu doua maini la postarile sale conditia “modesta” a jurnalismului. In realitate ajutorul pe care il cere oamenilor este doar marul din gura porcului de pe masa imbelsugata unde vin bani din piata de advertising, bani din vanzarea ziarelor la chiosc si iata, inclusiv bani de la partidele politice prietenoase.

Victor Ciutacu, atac furibund la adresa lui Tolontan

Realizatorul emisiunii „Punctul culminant” de la Romania TV s-a legat de faptul ca ziarul Libertatea publica materiale platite pentru a servi intereselor USR.

„Ati auzit de reputatul ziarist Ringier Advertising, cumnat de mana si nepot de sora cu Petre Dobrescu, autor a peste 300.000 articole in ziarul fetei de la pagina 5? Dulce ca mierea e banul de la partid…”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.