România Tv continuă lupta pentru adevăr în cazul morții Iuliei Marin! 11 întrebări-cheie la care Cătălin Tolontan și tabloidul „Libertatea” refuză să răspundă

Moartea jurnalistei Iulia Marin, în vârstă de 32 de ani, a dat naștere unor adevărate controverse în ultimele zile. Trustul Ringier din Elveția angajează o firmă de renume internațional pentru a face o anchetă în acest caz. Șefii companiei-mamă au dezvăluit, în exclusivitate pentru România Tv, că nu se vor opri până nu vor afla tot adevărul.

26 apr. 2023, 23:34
România Tv continuă lupta pentru adevăr în cazul morții Iuliei Marin! 11 întrebări-cheie la care Cătălin Tolontan și tabloidul „Libertatea” refuză să răspundă

Între timp continuă și ancheta privind moartea jurnalistei. Bunurile Iuliei Marin, printre care telefoanele si calculatorul, sunt in posesia procurorilor, iar anchetatorii au sigilat apartamentul în care jurnalista s-a sinucis. Toate obiectele care i-au aparținut au fost sigilate, nimeni nu are voie să se atingă de ele până când ancheta nu va fi finalizată. De asemenea, se așteaptă rezultatele necropsiei de la IML care să spună cum au stat lucrurile în cazul jurnalistei. În momentul în care în apartament au intrat procurorii însoțiți de polițiștii Serviciului Omoruri au găsit-o pe Iulia Marin întinsă pe jos, cu multe tuburi de pastile goale lăsate pe masă. Acest lucru i-a dus cu gândul la faptul că cel mai probabil a fost vorba de o supradoză.

Citește și Q.E.D. Poziţia oficială a televiziunii România TV în cazul Iulia Marin (jurnalista care s-a sinucis) & Cătălin Tolontan – Libertatea (redactorul-şef care a trecut peste legislaţia muncii şi peste decizia medicului Iuliei Marin)

România Tv a obținut informații importante, pe surse, legate de decesul Iuliei Marin, iar reporterii au trimis o listă cu întrebări precise către Cătălin Tolontan (coordonator editorial Libertatea), Dan Duca (redactor-șef Libertatea) și Mihnea Vasiliu (directorul Ringier România), pentru a face lumină în acest caz. Nu am primit până în acest moment răspunsuri la niciuna dintre întrebări.

1. Ați știut despre informațiile furnizate de Clotilde jurnalistei Iulia Marin?

2. Orice politician poate folosi jurnaliști de la Libertatea? Sau doar cei de la USR ?

3. Ați procedat corect cand ați permis/ încurajat/ împins ca acest subiect cerut de Clotilde să fie abordat de către Iulia Marin?

4. Ați avut vreo ceartă cu Iulia Marin dupa ce au apărut presiunile din partea Ringier?

5. În mod evident, știați despre problemele cu sinuciderile Iuliei Marin. Ce măsuri ați luat să o protejați după ce presiunile au apărut pe mailul Iuliei Marin?

6. De la data angajării Iuliei Marin la Libertatea au existat tensiuni și presiuni asupra jurnalistei?

7. Înainte de Paști, a avut loc o discuție tensionată între Iulia Marin și șeful său direct Dan Duca?

8. Ca urmare a acestei discuții, Iulia Marin i-a interzis lui Dan Duca să o mai contacteze și e adevărat că l-a amenințat că se va sinucide?

9. Domnule Tolontan, dumneavoastră aveați cunoștință despre aceste discuții tensionate dintre Dan Duca și Iulia Marin?

10. Avem informații din mai multe surse conform cărora Dan Duca este cel care a mers acasă la Iulia Marin și a bătut la ușă. În momentul în care nu a răspuns, a sunat proprietara imobilului iar aceasta i-a spus că va veni după programul de la serviciu. În acest timp Dan Duca a sunat la poliție și a așteptat cu polițiștii venirea proprietarei pentu a deschide ușa. Confirmați toate aceste informații?

11. Este adevărat că Iulia Marin nu accepta intervenția editorială pe materialele scrise de ea și că amenința că dacă se va interveni, va dezvălui pe blog tensiunile la care este supusă în redacție?

Iulia Marin, jurnalistă Libertatea, s-a sinucis la 32 de ani după o luptă dură cu depresia

Iulia Marin (32 de ani), jurnalistă Libertatea, și-a pus capăt zilelor în data de 19 aprilie. Tânăra a fost găsită moartă în locuința sa închiriată din cartierul Militari. Potrivit raportului medico-legal, decesul a survenit pe fondul administrării unei cantităţi mari de pastile.

Iulia Marin era jurnalist de investigații la Libertatea și suferea de depresie şi de tulburare bipolară. Avea la activ trei tentative de suicid, urmate de internări la Spitalul de Psihiatrie Obregia.

Citește și Altar de flori la trustul Ringier din Elveția după decesul Iuliei Marin. Board-ul a confirmat în scris investigarea lui Tolontan

Pe 11 martie 2023, Iulia scria pe contul ei de Facebook despre cei trei ani de când muncea la Libertatea. „M-am angajat aici, în primăvara lui 2020, la debutul pandemiei. Am lucrat mult de acasă, cu toate avantajele și dezavantajele care vin la pachet cu asta – însingurare, dar și flexibilitate. Am scris texte repezite, texte gândite, texte despre orice îmi părea mie important. Am căutat subiecte, mai ales asta, am o tolbă plină de subiecte și, mai nou, unele care mă entuziasmează. Am făcut și greșeli, le-am corectat, am mers mai departe”.