Înalt oficial din Ministerul Sănătăţii trage semnalul de alarmă despre noile tulpini COVID: Sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor!

Andreea Moldovan trage un nou semnal de alarmă cu privire la noile tulpini de COVID. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii spune că acestea sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor!

09 mart. 2021, 09:52
Înalt oficial din Ministerul Sănătăţii trage semnalul de alarmă despre noile tulpini COVID: Sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor!

Înalt oficial din Ministerul Sănătăţii trage semnalul de alarmă.  Andreea Moldovan a mai precizat că autoritățile sanitare recomandă vaccinarea anti-COVID, pentru că este o metodă de prevenţie care protejează, inclusiv împotriva tulpinilor noi circulante.

Înalt oficial din Ministerul Sănătăţii trage semnalul de alarmă despre noile tulpini COVID: Sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor!

„Sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor”„Nu am avut foarte multe forme severe la copii, ceea ce este îmbucurător, dar prevenţia rămâne de bază şi este un sector la care trebuie să fim cu toţii extrem de atenţi. Noile tulpini circulante sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor, de aceea categoric copiii sunt un element important de prevenţie din partea tuturor.

Nu avem foarte multe date de eficienţă, cele pe care le avem sunt de multe ori aproximative, dar cu siguranţă nivelul de anticorpi neutralizanţi care apare are un grad de protecţie şi faţă de aceste noi tulpini”, spune Moldovan.

Declaraţiile Andreei Moldovan vin după ce ieri, 8 martie, au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. Tulpina braziliană a fost depistată la trei zile după ce au fost confirmate și primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în România.

 Numărul cazurilor COVID-19 a explodat în ultimele zile. Locurile la ATI se ocupa din ce in ce mai repede, în unele oraşe nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă. Medicii avertizează că valul 3 al pandemiei a lovit şi România. Rata de infectare a ajuns luni la aproape 22%.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.280 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore în România.

Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.179.281 de teste RT-PCR și 359.429 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.207 teste RT-PCR (5.414 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.793 la cerere) și 3.233 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 47.587 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.913 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.193 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 115 persoane.

Citeşte şi: Raed Arafat: Apariția variantelor periculoase de COVID în România era de așteptat