Înarmaţi cu răbdare: Câinele provoacă circa 2.000 de certuri în familie

Cine îşi ia câine trebuie să fie calm şi să aibă răbdare, întrucât animalul provoacă circa 2.000 de certuri în familie în cursul vieţii lui, potrivit unui studiu realizat recent. Adică 156 de certuri pe an sau trei pe săptămână, în timpul unei vieţi medii de 12,8 ani.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 15:07
Înarmaţi cu răbdare: Câinele provoacă circa 2.000 de certuri în familie

În general, cuplurile se ceartă când nu ştiu ce să facă cu câinele în concediu. Se mai ceartă pe tema ‘al cui este rândul să scoată câinele afară?’ sau în ce cameră are voie animalul. 17% dintre persoanele intervievate mărturisesc că au dormit în camera de oaspeţi sau în sufragerie după o ceartă legată de câine, în timp ce un sfert s-au gândit deja să-l dea ca să readucă armonia în familie, scrie Agerpres.

Studiul precizează că nu este o diferenţă prea mare între a avea un bebeluş şi a avea un câine: îngrijirile amândurora sunt repetitive, iar responsabilitatea care durează toată viaţa animalului îl poate obosi pe stăpânul lui.

În studiu se mai menţionează şi cele mai frecvente motive de ceartă pe tema câinelui: Ce facem cu câinele când plecăm în concediu? Cine trebuie să-l plimbe? Poate să urce în pat? Cine curăţă murdăria din curte? Cheltuim prea mult cu câinele. Dresajul animalului. I se dă câinelui de mâncare în timpul mesei. Pagubele produse de animal. Jucăriile copilului şi încălţămintea stăpânilor sunt roase. Şi lista ar putea continua…