Gropi de 1,5 milioane de euro investite în pista aeroportului Otopeni

Din cauza infiltraţiilor de apă, stratul de asfalt subţire turnat în anul 2010 pe una dintre pistele aeroportului Otopeni, a cedat. Aşadar, Conducerea Aeroportului Bucureşti va cheltui alţi bani pentru noi reparaţii, conform Capital.ro. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2016, 08:12
Gropi de 1,5 milioane de euro investite în pista aeroportului Otopeni

După ce în anul 2010 s-au cheltuit 3,5 milioane de euro, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va investi încă 1,57 milioane de euro pentru reparaţii, fără TVA, pentru circa 1.200 m din aceeaşi cale de rulare.

Lucrările de reabilitare a pistei 2 ar fi trebuit să înceapă de anul trecut, conform Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

„Este vorba de anumite exfolieri ale stratului de asfalt de pe pistă din cauza infiltraţilor de apă. Se înlocuiesc anumite dale de beton pe o lungime de circa 1.200 m se toarnă asfalt şi pista este echipată conform standardelor Uniunii Europene. Licitaţia pentru aceste lucrări a fost câştigată de Tehnoton Edilitare cu preţul cel mai mic“, precizează foştii membrii ai CA-ului CNAB.

Ei au mai explicat că lucrările făcute între anii 2007-2010 nu au fost conforme cu datele din caietul de sarcini şi proiectului tehnic. „Sunt zone unde asfaltul s-a umflat şi s-au format găuri pentru că s-a turnat un strat subţire. În prezent se lucrează pentru repararea celor 1.200 m de pistă avariată“, au mai declarat 

„Valoarea lucrărilor este de 1.556.348,66 euro (fără TVA). Lucrările de reparații la pista 08L-26R se desfășoară în baza unui contract de proiectare și execuție, atribuit în urma aplicării procedurii legale de achiziție publică, în conformitate cu OUG 34/2006, respectiv cerere de oferte“, ne-au spus oficialii CNAB despre costurile lucrărilor. 

Oficialii CNAB au precizat că după ce pista 2 va fi reparată, se vor face reparaţii şi la pista 1. „În prezent este în derulare un contract de actualizare a expertizei tehnice, DALI și elaborare a proiectului pentru reabilitare și modernizare a pistei 08R – 26L. Pe baza proiectului care va fi elaborat în cadrul acestui contract se va realiza o procedură legală de achiziție publică (licitație deschisă) pentru contractarea lucrărilor“, a mai precizat conducerea CNAB.