Încă 280 de şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu. Cursuri online în aproape 2.200 de unităţi şcolare

Tot mai multe şcoli trec la scenariul 3 (online) din cauza pandemiei de COVID-19 după ce coeficientul de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori în mai multe localităţi. În prezent, numărul unităţilor de învăţământ aflate în scenariul roşu se apropie de 2.200. 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 13:19
Încă 280 de şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu. Cursuri online în aproape 2.200 de unităţi şcolare

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat că, în 21 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

– 10.480 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.007 unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 2.169 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 2.169 de școli aflate în această situație, 317 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 1.852 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 4.848 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore după efectuare a 37.025 de teste. 766 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în prezent la ATI. De asemenea, 69 de persoane infectate cu SARS-COV2 au murit. 

Citeşte şi: Bucureştiul are cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2 în 24 de ore. În ce judeţe s-au format FOCARE de COVID