OPT noi cazuri de infectare cu CORONAVIRUS în Bucureşti. Între ei un copil de 3 şi mama lui, însărcinată în luna a 7-a

Opt noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în Capitală. Trei dintre persoanele depistate pozitiv cu coronavirus sunt rude ale bărbatului în vârstă de 60 de ani, fost ofiţer MAI, anunţat luni cu coronavirus. Este vorba despre fiul, nora şi nepotul în vârstă de 3 ani al bărbatului confirmat cu coronavirus luni. Grav este şi că nora ofiţerului MAI este însărcinată în luna a 7-a. Tot marţi, Grupul de comunicare strategică a anunţat că pe lângă cei trei, alte cinci persoane care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie au fost depistate pozitiv cu coronavirus. În acest moment, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 25.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 12:56
OPT noi cazuri de infectare cu CORONAVIRUS în Bucureşti. Între ei un copil de 3 şi mama lui, însărcinată în luna a 7-a

„Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie”, a anunţat Grupul de comunicare strategică. 

Între persoanele infectate cu coronavirus în Bucureşti se află un copil de 3 ani, mama lui – o femeie de 30 de ani însărcinată în şapte luni, angajată a Primăriei Capitalei, şi tatăl copilului, în vârstă de 32 de ani. Toţi trei sunt rude ale bărbatului de 60 de ani, ofiţer MAI, anunţat luni că a ieşit pozitiv la testul de coronavirus. Cei trei au fost transferaţi la Spitalul „Victor Babeş”.

Pe lângă cei trei, au fost găsite pozitiv cu coronavirus alte cinci persoane care au călătorit recent în Marea Britanie, Germania şi Israel: o femeie de 31 de ani din Ilfov care este prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz de coronavirus confirmat în Bucureşti, o femeie de 36 de ani care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, o altă femeie de 35 de ani din Bucureşti care s-a întors tot din Israel. Toate trei s-au prezentat cu simptome specifice coronavirusului la Institutul Matei Balş. 

Ultimele două cazuri sunt un bărbat de 34 de ani care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, şi o femeie de 41 de ani care s-a întors din Munchen, Germania, în data de 7 martie 2020. Ambii s-au prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

„Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 25 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Astfel, în total în România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

O angajată a Primăriei Capitalei, depistată pozitiv cu coronavirus

„Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora (însărcinată) si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes. Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua”, a scris primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit primarului Capitalei, fiul ofiţerului în rezervă MAI lucrează la ADP Sector 4, iar nora lucrează la Primăria Capitalei.

În acest moment, toţi trei sunt internaţi la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.

Citeşte şi: Suspiciuni de coronavirus la Primăria Capitalei. Gabriela Firea a făcut anunţul: „Toţi colegii au intrat în carantină”

Gabriela Firea a declarat că au început o serie de măsuri de prevenire a virusului în incinta Primăriei Capitalei după ce au aflat că una din angajatele instituţiei este nora bolnavului care a fost declarat pozitiv cu coronavirus. 

„Toţi colegii au intrat în carantină şi vor răspunde tuturor întrebărilor, iar zona în care lucrează este dezinfectată”, a declarat aceasta. 

Pacient cu coronavirus la Spitalul MAI

Bărbatul a fost internat în 5 martie cu ”o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, iar testul pentru COVID – 19 a ieșit pozitiv. 

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, în Spitalul Dimitrie Gerota au fost luate următoarele măsuri:

– A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului;
– A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.
– Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Citeşte şi: Alertă în Capitală. O persoană confirmată cu coronavirus a împărţit mărţişoare la 120 de persoane

Anchetă epidemiologică la Amenajarea Domeniului Public sector 4

Bărbatul depistat pozitiv cu coronavirus a împărţit mărţişoare pe 2 martie şi a intrat în contact cu peste 120 de persoane, a declarat Marian Goleac, director general al ADP sector 4.

În 3 martie s-a simţit rău şi a mers la spital. În 4 martie a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, a spus Goleac.

El a adăugat că soţia respectivului angajat lucrează chiar în sediul ADP sector 4, iar bărbatul are biroul în parcul Lumea Copiilor.