Încă 600.000 de doze de vaccin gripal, trimise către medicii de familie. Ce spune ministrul Sănătăţii despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Un număr de 600.000 de doze de vaccin gripal dintre cele cumpărate de Ministerul Sănătăţii au fost trimise către medicii de familie pentru vaccinarea gratuită a pacienţilor aflaţi în categoriile de risc.

17 nov. 2020, 08:27
Încă 600.000 de doze de vaccin gripal, trimise către medicii de familie. Ce spune ministrul Sănătăţii despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Restul până la aproape trei milioane de vaccin gripal vor ajunge până la începutul lunii decembrie.

„Chiar astăzi s-au mai dat 500.000 de doze, plus 100.000 de doze suplimentar către DSP-uri să le îndrume către medicii de familie, iar spre sfârşitul săptămânii, începutul săptămânii viitoare va mai fi încă o tranşă de 500.000 de doze, rămânând ca spre sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie să vină restul de doze până la 2.970.000 de doze care le-am achiziţionat pentru desfăşurarea vaccinării prin medicii de familie şi în spitale”, a declarat Nelu Tătaru, la postul Realitatea Plus, citat de News.ro.

Citeşte şi: Teste anti-Covid pe scară largă în Austria, pe modelul Slovaciei. Franţa pregăteşte vaccinarea masivă a populaţiei

Cât despre vaccinul anti-COVID, Nelu Tătaru a afirmat că recomandă vaccinarea, dar consideră că acest lucru nu ar trebui să fie obligatoriu.

„Recomandarea mea este să ne vaccinăm tocmai pentru siguranţa pe care ne-o dă un vaccin şi nu o trecere prin boală”, a afirmat ministrul.

Citeşte şi: Vaccin COVID-19. Raed Arafat: În România nu se va face vaccinare obligatorie

De asemenea, Nelu Tătaru a vorbit despre starea medicul care a suferit arsuri grave în urma incendiului de secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamț. Ministrul Sănătăţii a precizat că dr. Cătălin Denciu a fost infectat cu noul coronavirus, fiind testat pozitiv la spitalul Floreasca. Medicul a intrat pe dializă în Belgia.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: Medicul ars din Piatra Neamț, test COVID POZITIV la Floreasca. A intrat pe dializă în Belgia

În urmă cu două săptămâni, şeful DSU a anunțat că a fost aprobată o Ordonanță de Urgență privind stocurile strategice, urmând să fie achiziționate, prin ONAC și IGSU, 1.500 de ventiliatoare pentru ventilație non-ivazivă, 50 de milioane de măști chirurgicale și 10 milioane de seringi.

Citeşte şi: Noi achiziţii în lupta cu COVID-19. Trei milioane de teste rapide, 50 de milioane de măşti şi 10 milioane de seringi pentru vaccinare