Încă o elevă de 14 ani a murit la Spitalul Județean Satu Mare. Se pregătește un protest față de atitudinea cadrelor medicale

O minoră de 14 ani a fost transferată la Spitalul Județean Satu Mare cu o bronhopneumonie severă, în comă hipercapnică, ventilată mecanic.

24 ian. 2023, 20:20
Încă o elevă de 14 ani a murit la Spitalul Județean Satu Mare. Se pregătește un protest față de atitudinea cadrelor medicale
O nouă moarte suspectă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

O altă elevă a murit la Spitalul Județean Satu Mare. Aceasta a fost transferată în data de 17 ianuarie 2023 cu elicopterul SMURD de la Spitalul Orășenesc Negrești Oaș cu bronhopneumonie severă, în comă hipercapnică, fiind ventilată mecanic.

„Menționăm că pacienta suferea de amiotrofie spinală, boală congenitală degenerativă progresivă neuromusculară, cu malformația toracelui, condiție medicală care constituie un factor vulnerabilizant major pentru evoluția infecțiilor respiratorii și durata de viață în general”, au transmis reprezentanții de la Spitalul Județean Satu Mare.

În momentul transferului la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare s-au instituit procedurile de terapie intensivă corespunzătoare.

„Starea generală afectată sever la momentul internării evoluează nefavorabil și pacienta intră în stop cardiorespirator resuscitat timp de 40 minute, fără răspuns, la ora 15.52 fiind declarat decesul”, au concluzionat reprezentanții spitalului.

Citește și: Ea este Ștefania, fata din Satu Mare ucisă de o banală pneumonie: ”Am fi vrut să cânți alături de noi”

După decesul Ștefaniei în vârstă de numai 15 ani, în fața Unității de Primire Urgențe Satu Mare se pregătește un protest față de atitudinea cadrelor medicale, în data de 26 ianuarie 2023.

„În memoria Ștefaniei și a altor oameni umiliți și batjocoriți. Începând de joi, 26.01, ora 18.00, ne adunăm în număr cât mai mare în fata Spitalului Județean pentru demisia (…) și vom merge câte zile este nevoie, ca să ne audă toată țara. Vrem un spital sigur! Distribuie și tu cât mai multor oameni”, este anunțul făcut pe Facebook.

Părinții Ștefaniei spun că fiica lor nu avea probleme de sănătate, dar nu vor să învinovățească pe cineva.

„Am dus-o pe fiica mea la medicul de familie în cursul zilei de luni. A spus că se simte puțin rău. Am primit un bilet de trimitere la un pediatru. Am făcut raze și au spus că nu e nimic. A făcut și un test de gripă, care a ieșit negativ. Nu a avut nimic grav când a trimis-o acasă.

Citește și: Un bărbat s-a sinucis de supărare. A fost găsit spânzurat de gard chiar de fiul lui

Nu i-a prescris nimic și ne-a programat pe data de 25 la ORL (…) Fata a spus că o apasă ceva în spate, de asta am fost la medic luni. Am mers acasă și a spus că vrea să meargă marți la școală pentru că trebuie să predea portofoliul la matematică, a spus că se simte bine după ce a venit de la spital. Miercuri a spus că iar o apasă la spate, i-am mai făcut o programare la o clinică”, au declarat părinții într-un interviu pentru TV1 Satu Mare.

Mama fetei a ajuns cu aceasta la Urgențe, unde ar fi fost jignită de un cadru medical.

„Medicul de la UPU i-a cerut să se dezbrace. Eu i-am dat jos tricoul, dar fetiței i-a fost rușine să își dea jos sutienul. eu i-am zis la fetiță să se lase consultată. Apoi, medicul mi-a reproșat că fetița e obeză și isterică, cu o voce ridicată. Apoi, a urmat un EKG, iar eu l-am întrebat că ce ar putea să aibă. Iar medicul a spus să tac din gură. Apoi, medicul mi-a spus că are diabet și că o să fie internată. În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea (…) Apoi, a venit un domn la mine și mi-a spus că fetița e resuscitată și să nu am prea mari speranțe”, a declarat mama Ștefaniei.