Ea este Ștefania, fata din Satu Mare ucisă de o banală pneumonie: ”Am fi vrut să cânți alături de noi”

Stefania avea 15 ani și o viață înainte, însă destinul i-a fost frânt de o banală pneumonie care i-a luat viața mult prea devreme. Fata s-a stins pe patul de spital în urma unui stop cardio-respirator.

19 ian. 2023, 21:09
Ea este Ștefania, fata din Satu Mare ucisă de o banală pneumonie: ”Am fi vrut să cânți alături de noi”
Ea este Ștefania, fata din Satu Mare ucisă de o banală pneumonie

Ea este Ștefania, fata din Satu Mare ucisă de o banală pneumonie. Ștefania a fost internată la Spitalul Județean Satu Mare cu o banală pneumonie și deși nu avea probleme de sănătate majore, a murit miercuri din cauza unui stop cardio-respirator.

Citește și Un bărbat s-a sinucis de supărare. A fost găsit spânzurat de gard chiar de fiul lui

Ea este Ștefania, fata din Satu Mare ucisă de o banală pneumonie

Fata era elevă la Școala Gimnazială Dobra, din județul Satu Mare, iar vestea morții sale i-a șocat pe toți profesorii și elevii unității de învățământ.

În ultimele zile, Ștefania nu s-a simțit foarte bine, iar părinții au decis marți să o țină acasă, așa că i-a anunțat pe profesori că va lipsi o perioadă de la școală.

Când starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență, unde din păcate a decedat.

„În data de 18.01.2023, ora 15,21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”, au transmis reprezentanții Spitalul Județean de Urgență, printr-un comunicat de presă.

Familia, profesorii și colegii Ștefaniei sunt împietriți de durere și în loc să se pregătească pentru banchetul de finalul clasei a VIII-a se pregătesc să o conducă pe ultimul drum.

„Am fi vrut sa ramai în mijlocul nostru dar Dumnezeu a avut un alt plan. Am fi vrut sa cânți alături de noi, la sfârșitul clasei a 8 a dar de azi vei canta în ceruri. Am fi vrut sa mai povestim, să facem ghidușii, să facem poze, sa mergem un excursii dar de azi tu ne privești de Sus ! Rămas bun draga noastră colega și eleva Stefania Racz, este greu sa înțelegem ce s-a întâmplat, ne e greu sa vedem de azi banca ta goala!Vei rămâne mereu în sufletul și amintirea noastră!! Te vom iubi mereu!! Bunul Dumnezeu sa te odihnească în pace!!” a scris Anca Potra, directorul Școlii Gimnaziale Dobra, pe pagina sa de Facebook.

Pagina de Facebook a Ștefaniei este plină de mesaje de condoleanțe din partea prietenilor săi.

„Drum lin către cer, dragă Ştefania! Doamne, te rog mângâie familia rămasă, dă-le putere să meargă mai departe, doar tu poți da pace în sufletele lor sfâșiate de durere. Știu că ajungi printre îngeri, suflet bun. Rămas bun. Sincere condoleanțe familiei”, au scris aceștia.

Citește și Noi detalii șocante despre crima din Bran. Bărbatul care i-a ucis pe Nicu și Alexandra ar fi avut un complice. Detalii de ultimă oră