Val de cazuri confirmate de coronavirus în România, 10 într-o singură oră. Bilanţul a ajuns la 59

Creşte numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România. Noul bilanţ anunţat de autorităţi: 59 de cazuri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal „in rem“, pentru faptă, în cazul femeii din Valea Jiului care nu a respectat condiţiile de izolare la domiciliu, după ce venise din Italia, iar apoi a fost depistată pozitiv la testul pentru COVID-19, ulterior şase cazuri fiind confirmate din cauza ei.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 14:52
Val de cazuri confirmate de coronavirus în România, 10 într-o singură oră. Bilanţul a ajuns la 59

UPDATE: Şase cazuri au fost confirmate în Hunedoara. Cele șase persoane sunt trei femei de 58, 74 și 52 de ani, toate paciente în spitalele prin care a mers femeia, și trei cadre medicale femei de 45, 53 și 45 de ani, toate aflate în autoizolare la domiciliu.

Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă, miercuri, pentru dezinfecţie, după ce tânăra confirmată cu infecţie cu noul coronavirus a fost internată aici. 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal „in rem“, pentru faptă, în cazul femeii din Valea Jiului care nu a respectat condiţiile de izolare la domiciliu, după ce venise din Italia, iar apoi a fost depistată pozitiv la testul pentru COVID-19.


UPDATE: Cazul 53 este, culmea coincideenţei, un bărbat de 53 de ani din Covasna.

UPDATE: o femeie din Cluj, de 33 de ani, este cazul nu. 52. Are legături cu Italia. Al 52 – lea caz a fost diagnosticat joi, o femeie de 33 de ani care lucrează în Italia şi care s-a întors marţi în ţară.

Cel de al 52-lea caz este o femeie de 33 ani, care lucrează în Trentino, Italia.

Femeia s-a intors pe 10 martie în ţară, iar în ziua urmatoare, s-a internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

UPDATE: un bărbat de 21 de ani, din Mureş, este cazul nr. 51. Bărbatul a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie. În cursul zilei de 10 martie a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiţia de caz.

Este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului judeţean din Târgu Mureş şi va fi transferat la Cluj-Napoca.

UPDATE: O femeie de 54 de ani din judeţul Neamţ este al 50-lea caz de infecţie cu noul coronavirus din România, anunţă, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia a fost internată la spitalul din Roman pe 11 martie cu tuse, febră, faringită. Pe 1 martie s-a întors din Italia, dintr-o zonă neafectată.

„Cazul 49. Femeie, 45 de ani, este din Cluj, se afla în acest moment în Arad in carantină, este asimptomatica și urmează sa fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Persoanele confirmate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în România sunt internate în spitale din Cluj, Iași, București, Constanța, Timiș și Dolj. Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (20 de cazuri), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Citeşte şi: Români veniţi cu autocare din zone de risc de coronavirus, escortaţi de Poliţie până în Capitală. Zeci de oameni băgaţi în carantină