Încă o gafă pentru Herman Cain: canditatul răspunde confuz la o întrebare despre Libia – VIDEO

Herman Cain, unul dintre favoriţii la învestitura republicană pentru Casa Albă, a răspuns confuz, luni, unui jurnalist care i-a pus o întrebare despre Libia şi politica adoptată de Barack Obama în timpul insurecţiei împotriva dictatorului Muammar Kadhafi.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 08:08
Încă o gafă pentru Herman Cain: canditatul răspunde confuz la o întrebare despre Libia – VIDEO

Interviul de cinci minute acordat ziarului Milwaukee Journal-Sentinel şi publicat în Wisconsin (nord) a circulat intens pe Internet şi pe Twitter sub titlul #cainwreck (naufragiul lui Cain), relatează Mediafax.

„Aa, Libia”, a răspuns iniţial singurul candidat de culoare la învestitura republicană, păstrând o lungă tăcere după ce a fost întrebat dacă este de acord sau nu cu politica lui Barack Obama în Libia.

„Preşedintele Obama a susţinut revolta. Nu-i aşa? Preşedintele a cerut plecarea lui Kadhafi. Vreau doar să mă asigur că vorbim despre acelaşi lucru, înainte să spun dacă sunt de acord sau nu”, a declarat el, afectat de un tic nervos. „Nu sunt de acord cu felul în care a gestionat (…) din următorul motiv…”, a început el să spună, după care s-a întrerupt. „Nu, nu, este altceva. Trebuie să o iau de la capăt şi să adun toate informaţiile care mi se învârt în cap”, a continuat Cain.

Incapacitatea lui Cain de a răspunde la o întrebare elementară de actualitate a stupefiat numeroşi experţi, care se întrebau deja dacă nu cumva este vorba despre o gafă şi mai mare decât recentul lapsus al candidatului republican Rick Perry într-o dezbatere televizată.

Herman Cain, vizat de mai multe acuzaţii de hărţuire sexuală, a încercat să justifice eroarea. „Oamenii cred că preşedintele trebuie să ştie totul despre toate. Dar nu, nu este cazul. Nu încerc să mă sustrag întrebării. Mai întâi trebuie să cunosc cât mai bine posibil toate faptele”, a declarat el. Întrebat ulterior despre incident, Herman Cain a părut surprins de polemică. „Am făcut o pauză. Asta este tot. Mare scofală!”, a răspuns el.