Încă o lovitură dură pentru Mihai Bendeac. A primit o amendă usturătoare de la CNCD. Care este motivul

Încă o lovitură dură pentru Mihai Bendeac. În luna iulie a anului 2021, fostul jurat de la iUmor a produs o reclamă pentru un brand de vinuri. Opt luni mai târziu, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, iar astăzi, a fost amendat cu o sumă enormă.

16 nov. 2022, 22:45
Încă o lovitură dură pentru Mihai Bendeac. A primit o amendă usturătoare de la CNCD. Care este motivul
Încă o lovitură dură pentru Mihai Bendeac

Încă o lovitură dură pentru Mihai Bendeac. Secretarul de stat Cristian Jura a dezvăluit că actorul a fost amenda pentru vinul semnat „Jurnalul unui Burlac”, promovat printr-o reclamă în care o lovește pe actrița Anca Dinicu.

Citeşte şi: Cât câştigă Mihai Bendeac după ce şi-a dat demisia de la Antena 1. „Ăsta e salariul meu!”

Încă o lovitură dură pentru Mihai Bendeac

Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat azi cu amendă de 10.000 lei pentru reclama la un sortiment de vin, deoarece a făcut o asociere, nepotrivită, între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor. Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.

Apreciez faptul că acel videoclip nu mai este disponibil în spațiul virtual, dar, din păcate, remarc perpetuarea unor prejudecăți înrădăcinate în mentalul colectiv românesc. Consider că este extrem de important ca toate persoanele publice, formatorii de opinie să promoveze valorile egalității și nediscriminării prevăzute de legislația națională și europeană. De asemena, eticheta de pamflet sau o reclamă nu reprezintă o acoperire pentru afirmații discriminatoare sau care aduc atingere demnității” a spus Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru Gândul.ro.

În reclama gândită de Mihai Bendeac, el și Anca Dinicu aveau un moment intim. În timpul partidei de amor, actorul îi dă o palmă zdravănă. Clipul respectiv a fost șters, între timp.

Vinul acesta nu-mi aparţine. E doar ales de mine, dar cu ajutorul vostru fiecare sticlă devine unică. Vă încurajez să daţi frâu liber imaginaţiei voastre. Vă pup, vă iubesc şi vă respect!”, a declarat Mihai Bendeac, pe Instagram, atunci când s-a lansat vinul.