Încă o lovitură pentru Diana Şoşoacă. Claudiu Târziu: O revocăm din toate funcţiile ca membru AUR în Senat

Co-preşedintele AUR Claudiu Târziu a anunţat, luni, că AUR a exclus-o pe senatoarea Diana Şoşoacă şi că drept urmare a propus revocarea din toate funcţiile pe care le deţine ca membru AUR, respectiv membru şi preşedinte al Comisiei pentru abuzuri ca membru şi presedinte şi din Comisia juridica de numiri disciplină, imunităţi şi validări.

15 feb. 2021, 17:49
Încă o lovitură pentru Diana Şoşoacă. Claudiu Târziu: O revocăm din toate funcţiile ca membru AUR în Senat
Încă o lovitură pentru Diana Şoşoacă. Claudiu Târziu: O revocăm din toate funcţiile ca membru AUR în Senat

„Am de făcut o comunicare şi o propunere. Partidul AUR a exclus-o pe Diana Şosoacă şi prin urmare o revocăm din toate funcţiile pe care le deţine ca membru AUR. Vă propunem ca doamna Şoşoacă să nu mai facă parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții şi din Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări. În locul ei o propunem pe doamna Rodica Boanca la Comisia pentru abuzuri ca membru şi presedinte şi pe Sorin Mateescu la Comisia juridica de numiri disciplină, imunităţi şi validări”, a declarat co-preşedintele AUR Claudiu Târziu, în plenul Senatului.

Citeşte şi: EXCLUSIV Claudiu Târziu aruncă bomba în politica românească: „Diana Şoşoacă a ajuns parlamentar printr-un şantaj”

În replică, Diana Şoşoacă a declarat, de la tribună, că fostul său coleg nu cunoaşte procedura

„Cred că toţi parlamentarii au aflat din presă ca şi mine că nu mai sunt susţinută de AUR şi că m-ar fi exclus. Toţi juristii din sala ştiu ca exista o procedură. În primul rând trebuia să fiu notificată cu privire la eventuala excludere a mea, unde ar fi trebuit să mă prezint la partidul AUR pentru a-mi susţine un punct de vedere. Până la acest moment nu am fost notificată niciodată cu privire la excluderea mea drept pentru care solicit AUR să depună la Biroul Permanent actele care demonstrează excluderea mea din AUR. Înteleg lipsa de pregatire juridica, trebuia sa fiu notificata în acest sens pentru că în acest moment BP are problemă”, a spus Diana Şoşoacă.

Discursul ei a fost întrerupt de preşedintele Senatului, Anca Dragu. „Să reveniţi la procedura, astea sunt chestiuni interne ale AUR”.

„Când nu am calitate de membru AUR conform regulamentului senatului trebuie sa fiu la o comisie”

Ulterior, Claudiu Târziu a luat iar cuvânt anunţând că „partiul AUR a exclus-o pe Diana Şoşoacă, nu are niciun fel de cale de atac mai departe de atat, partidul a comunicat catre grupul AUR că e exclusă, iar grupul a facut demersurile catre BP a trecut anuntul prin BP si suntem acum la schimbarea componentei comisiilor”.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, mesaj şocant pentru un parlamentar al României. „Băi, fetiță, bagă-ți mințile în cap”