Încă o lovitură pentru Diana Şoşoacă la început de 2022. Are de plătit mii de lei

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea contravenţională a senatoarei Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

12 ian. 2022, 14:32
Încă o lovitură pentru Diana Şoşoacă la început de 2022. Are de plătit mii de lei

Încă o lovitură pentru Diana Şoşoacă la început de 2022. Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis să o amendeze cu 5.000 lei pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului DSU Raed Arafat.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă a primit amenzi de peste 100.000 de lei în pandemie

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre: afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Se sancţionează autorul declaraţiei, doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat al CNCD, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă pune tunurile pe liderul AUR George Simion şi europarlamentarul Cristian Terheş: „Marş, amândoi!”

Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi (8 „pentru” şi unul împotrivă).

„Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, se precizează în comunicat.

Pe lângă sancţionarea Dianei Şoşoacă, CNCD a mai decis ca, tot pentru afirmaţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, Mihail Neamţu să fie sancţionat cu avertisment contravenţional, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi.

„Afirmaţiile: ‘vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine’, ‘mă simt reprezentat ca român de cel care vorbeşte corect română’, ‘sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român’ constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000”, a mai decis CNCD.


loading...
Partenerii noștri