Încă o lovitură pentru Vlad Voiculescu. Încă un consilier a demisionat din echipa sa de la Ministerul Sănătăţii: Am avut o experienţă amară!

Profesorul universitar doctor Răzvan Cherecheş demisionează din funcţia de consilier onorific al ministrului Sănătăţii, fiind a doua demisie din echipa acestuia, din ultima perioadă, după cea a lui Bogdan Oprea.

25 mart. 2021, 12:26
Încă o lovitură pentru Vlad Voiculescu. Încă un consilier a demisionat din echipa sa de la Ministerul Sănătăţii: Am avut o experienţă amară!

Încă o lovitură pentru Vlad Voiculescu. Răzvan Cherecheș, numit de cinci săptămâni consilier onorific în Ministerul Sănătății, și-a dat demisia. Spune că a avut o experiență amară.

Încă o lovitură pentru Vlad Voiculescu. Încă un consilier a demisionat din echipa sa de la Ministerul Sănătăţii: Am avut o experienţă amară!

„Ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită). Experiența mea a fost una amară. Am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu)”, a scris, joi, pe Facebook, Răzvan Cherecheș.

Acesta susține că a semnalat patru aspecte pe care le consideră prioritare:

„- testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită

– comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)

– raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres – un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare

– Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)”

„Adevărul este că nu mai am răbdare, trăim vremuri de criză în care comunicarea Ministerului Sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic! Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile!”, a transmis acesta.

De altfel, Bogdan Oprea a transmis că a încetat colaborarea cu Ministerul Sănătății și cu ministrul Vlad Voiculescu și de joi revine exclusiv la cariera didactică, urmând să publice un manual de combatere a fake-news-ului și dezinformării online.

Bogdan Oprea a spus, după ce a demisionat din funcția de consilier la Cabinetul ministrului Sănătății, cu atribuții de purtător de cuvânt, că se întoarce la cariera didactică.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, noi explicaţii în scandalul măsluirii cifrelor pandemiei. „Nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte”
 


loading...
Partenerii noștri