Vlad Voiculescu, noi explicaţii în scandalul măsluirii cifrelor pandemiei. „Nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte”

Vlad Voiculescu a negat c-ar avea un "scandal" cu Violeta Alexandru în legătură cu cifrele referitoare la pandemie. Ministrul Sănătăţii a explicat că "un indicator este un indicator", precizând că modul în care sunt calculate acum cifrele este adecvat momentului actual.

24 mart. 2021, 16:07
Vlad Voiculescu, noi explicaţii în scandalul măsluirii cifrelor pandemiei. „Nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte”

De asemenea, Vlad Voiculescu a ţinut să precizeze că „nu e nimic dramatic în neregulă” cu modul în care datele erau calculate de fostul Guvern.

„O discuţie civilizată e o discuţie civilizată şi atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru şi mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare şi un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că lucrurile trebuie puse în context.

„Nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleaşi instrumente şi cu acelaşi succes de când a început şi până astăzi. Unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs. Asta facem şi noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătăţim ce e de îmbunătăţit”, a menţionat Voiculescu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îi dă peste nas lui Vlad Voiculescu: „Nu a măsluit nimeni datele, discuţiile astea nu opresc pandemia. Să ne implicăm acolo unde e nevoie, să creştem numărul de paturi la ATI”

Potrivit News.ro, preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a scris pe pagina sa de Facebook că afirmaţii politice de gen „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

Citeşte şi Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu privind datele pandemiei COVID-19 înainte de alegeri. „Depuneţi dovezile la Parchet, nu pe Facebook”

Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu a măsluit nimeni datele, ci au existat formule diferite de calcul. De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va cere înfiinţarea unei comisii parlamentare pe această temă.