OFICIAL. TERORIŞTII de la Paris AU FOST UCIŞI. Patru ostatici de la magazin AU MURIT în timpul asaltului VIDEO

Cei doi presupuşi atacatori care au ucis 12 persoane în urma atentatului din redacţia Charlie Hebdo au fost ucişi vineri, în apropiere de Paris. Cei doi fraţi Kouachi luaseră un ostatic într-o tipografie, iar concomitent o altă luare de ostatici a avut loc în Paris, la un supermarket. Autorităţile au fost în alertă întreaga zi, iar în urma unor asalturi coordonate, ce au avut loc puţin după ora 18.00, au reuşit să-i ucidă pe terorişti. Patru ostatici au murit în timpul asaltului pentru eliberarea ostaticilor din Paris. De asemenea, alte patru persoane ar fi grav rănite.

09 ian. 2015, 12:45

După trei zile de groază și alertă maximă în Franța, cei trei teroriști care au făcut un adevărat masacru, au fost împușcați de polițiști! Vorbim despre cei doi frați algerieni care au ucis 12 oameni la redacția Charlie Hebdo, dar și de complicele lor, care vineri a luat mai mulți ostatici la un magazin evreiesc. Bilanţul zilelor de teroare este tragic: cel puțin 20 de morţi şi mai mulţi răniţi, inclusiv din rândul poliţiştilor.

Imagini surprinse în timpul asaltului în urma căruia au fost eliberaţi ostaticii din hipermarketul din Paris:

 
Exclusif France 2 : les images du face-à-face… by francetvinfo

 

ATENTATE FRANTA. Francois Hollande a ţinut, vineri seară, un discurs pentru a transmite tuturor francezilor că, în ciuda lichidării teroriştilor care au creat haos în Paris în ultimele zile, ameninţările nu se încheie aici. Preşedintele francez a făcut un apel la toţi cei responsabili, dar şi la cetăţeni, în egală măsură, să rămână vigilenţi pentru a putea contracara eventuale ameninţări ce vor apărea în viitorul apropiat.

UPDATE 22.00 Lista liderilor politici europeni care şi-au anunţat prezenţa la marşul de duminică, de la Paris: preşedintele Franţei, François Hollande, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Consiliului Europei Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi, premierul spaniol Mariano Rajoi, premierul finlandez Alexander Stubb şi premierul luxemburghez Xavier Bettel.

UPDATE 21,10 Faptul că patru ostatici de la Vincennes au murit a fost confirmat şi de preşedintele francez Francois Hollande.

UPDATE 20,30 În cazul luării de ostatici de la magazinul din Vincennes, Amedy Coulibaly ar fi avut-o complice pe iubita sa, Hayat Boumeddiene, care se pare că a reusit sa scape odata cu eliberarea primului val de ostatici. Femeia ar fi inarmata si periculoasa.

UPDATE 20,25 Omagiu impresionant pentru victimele atentatului de la redacţia Charlie Hebdo, la Arcul de Triumf:


UPDATE 20,15 Mai multi lideri europeni au anuntat ca vor participa la marsul organizat duminica in Paris, in memoria victimelor de la Charlie Hebdo. Printre ei se numara cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron si cel spaniol, Mariano Rajoy.

UPDATE 20,05 Ministrul francez de Interne a confirmat ca „mai multi” ostatici au fost ucisi, insa nu a precizat despre cate persoane este vorba, potrivit France 24.

UPDATE 20.00 Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va ţine un discurs la ora 21.00, ora României.

UPDATE 19,30 Patru persoane au fost grav rănite, viaţa lor fiind în pericol, spun surse citate de Le Figaro şi AFP. AFP nu mai vorbeşte însă despre morţi.

UPDATE 19,05 O altă luare de ostatici a avut loc la Montpellier, dar nu există indicii că atacurile ar avea legătură.

UPDATE 19,00 Patru ostatici de la magazinul din Paris au murit, potrivit unor surse apropiate operaţiunii, citate de Le Figaro. Doi poliţişti au fost răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Reuters scrie că a apărut ipoteza existenţei unui al doilea atacator la magazinul din Paris.

UPDATE 18:54 Patru membri ai trupelor speciale au fost răniţi în timpul operaţiunii de prindere şi anihilare a teroriştilor care au atacat o băcănie din Paris, luând ostatici clienţi ai magazinului.

UPDATE 18:39 Autorul luării de ostatici dintr-o băcănie kosher din estul Parisului a fost ucis vineri în asaltul lansat de poliție, informează Le Monde, citat de DPA. Imaginile de mai jos sunt primele imagini după eliberarea ostaticilor.


UPDATE 18:35 Cei doi terorişti, responsabili şi pentru atentatul terorist din redacţia Charlie Hebdo, de miercuri, ar fi fost ucişi după ce au reuşit să fugă din clădire şi chiar să deschidă focul asupra forţelor antitero.

UPDATE 18.33 Doi reprezentanti ai forţelor de intervenţie au fost răniţi în schimbul de focuri

UPDATE 18.29 Zece ostatici de la magazinul evreiesc sunt liberi. Ostaticul fraţilor terorişti a scăpat nevătămat.

UPDATE 18.15 Poliţiştii au început asaltul şi la brutăria din Paris, acţiunea fiind coordonată cu cea de la tipografie, pentru a se evita înregistrarea de noi victime. Teroriştii ar fi fost ucişi.

UPDATE 17.40 O şcoală aflată la doar 400 de metri de brutăria în care sunt luaţi ostatici de către un terorist musulman va fi evacuată. Părinţii ai căror copii studiază în instituţii de învăţământ aflate în zonă au fost anunţaţi că aceştia pot fi preluaţi din perimetrul de securitate stabilit de poliţie, în care au fost duşi după evacuarea unităţilor de învăţământ.

UPDATE 17:00 Cele două acţiuni teroriste – luarea de ostatici din Vincennes şi cea din Dammartin – au legătură clară între ele, au afirmat surse din Poliţie pentru Figaro.fr. „Atacatorul din Vincennes a ameninţat că va ucidetoţi ostaticii dacă forţele de poliţiei antiteroriste vor acţiona la Dammartin, unde se află cei doi fraţi, Kouachi”, a informat aceeaşi sursă. Cel puţin cinci ostatici se află aflau vineri după-amiaza în magazinul din Vincennes

UPDATE 16:47 Un tren de mare viteză care circula pe ruta Lyon – Paris a fost oprit şi evacuat după ce un sirian a afirmat că este „terorist”. Potrivit Le Figaro, informatia nu a fost confirmată de autorităţi.

UPDATE 16.45 Sky News a anunţat că un tânăr înarmat a fost arestat lânga magazinul din zona Porte de Vincennes.

UPDATE 16.38 Autorităţile din Paris dezmint informaţia că ar exista victime în brutăria în care s-au luat ostatici.

UPDATE 16.35 Un client al magazinului a reuşit să se scape cu puţin timp înainte de luarea de ostatici. „Oamenii erau în magazin şi cumpărau. Un bărbat a intrat cu o armă şi a început să tragă peste tot şi asta la doar 2 secunde după ce am ieşit. Focurile au continuat„, a declarat pentru Europe 1 o persoană care a fost în magazin.

UPDATE 16.20 Ministerul francez de Interne a anunţat că alarma din Piaţa Trocadero a fost falsă.

UPDATE 16:06 Piaţa Trocadéro din Paris a fost evacuată de urgenţă, potrivit Le Figaro. Cu puţin înainte de ora 15.00, poliţişti şi jandarmi au împânzit zona, una foarte căutată de turişti, şi au evacuat pe toată lumea aflată în zonă. Martorii au povestit că poliţiştii s-au poziţionat, cu armele încărcate, la o gură de metrou. Mai multe persoane aflate în zonă au făcut fotografii şi le-au încărcat pe Internet.


UPDATE 15:48 Ministerul de Afaceri Externe a emis o informare de călătorie în Franţa pe fondul evenimentelor din ultimele zile ce au vizat atentate teroriste în Paris şi în zonele din jurul capitalei franceze.

UPDATE 15:33 Poliţia franceză a publicat fotogafiile suspecţilor de la Montrouge. Atacatorul din magazinul alimentar a fost identificat si se pare ca are o complice. Barbatul se numeste Amedy Coulibaly şi a fost ajutat sa comita atacul de catre Hayat Boumeddiene, care s-a predat.

(w500) Politia fr

UPDATE 15:24 Încercuit de forţele de ordine, suspectul le-a strigat poliţiştilor: „Ştiţi prea bine cine sunt!”, informează LeFigaro.

UPDATE 15:20 Două persoane ar fi fost ucise în luarea de ostatici, potrivit AFP.

UPDATE 15:11 Atacatorul a rănit mai multe persoane, potrivit AssociatedPress.

UPDATE 15:03 Ministrul de Interne se îndreaptă spre locul în care are loc luarea de ostatici din zona Porte de Vincennes.

UPDATE 15:01 Cel putin cinci oameni sunt ostatici în magazinul alimentar, informează BFMTV, citând AFP.

UPDATE 14:57 Atacatorul este înarmat cu două pistoale-mitralieră, potrivit LeMonde.

Încă o luare de ostatici are loc, vineri, la Paris, într-un magazin evreiesc. Atacatorul de la Montrouge este suspectat de implicare, au declarat surse apropiate cazului, potrivit LeFigaro. O persoană a fost rănită în magazin, informează France24.

„S-a întâmplat în jurul orei 13, am auzit focuri de armă, suspectul este închis în magazin”, a declarat un martor pentru RTL.

Ucigaşul poliţistei are legături cu fraţii Kouachi, suspecţii principali în atentatul de la Charlie Hebdo.

Ostatici ar fi o femeie şi un copil. Magazinul este la Porte de Vincennes, una dintre intrările în Paris.

Zona este complet blocată de poliţişti.

Anchetatorii francezi au stabilit că există o „legătură” între jihadiștii acuzați de atentatul terorist împotriva redacției Charlie Hebdo, soldat miercuri cu 12 morți, și presupusul ucigaș al unei polițiste într-un schimb de focuri care a avut loc a doua zi în sudul Parisului, au anunțat vineri surse ale poliției, citate de AFP.