Francois Hollande: Nu s-a terminat cu ameninţările. Trebuie să fim vigilenţi şi uniţi

ATENTATE FRANTA. Francois Hollande a ţinut, vineri seară, un discurs pentru a transmite tuturor francezilor că, în ciuda lichidării teroriştilor care au creat haos în Paris în ultimele zile, ameninţările nu se încheie aici. Preşedintele francez a făcut un apel la toţi cei responsabili, dar şi la cetăţeni, în egală măsură, să rămână vigilenţi pentru a putea contracara eventuale ameninţări ce vor apărea în viitorul apropiat.

RomaniaTV.net
09 ian. 2015, 20:35
Francois Hollande: Nu s-a terminat cu ameninţările. Trebuie să fim vigilenţi şi uniţi

ATENTATE FRANŢA. Preşedintele francez Francois Hollande a deplâns moartea a 18 cetăţeni francezi – 12 jurnalişti, doi poliţişti şi patru ostatici – şi a transmis poporului că din păcate lucrurile nu se termină aici. Liderul din Hexagon a precizat că este nevoie şi în continuare de vigilenţă şi de unitate în faţa ameninţărilor teroriste, pentru a nu se mai ajunge în situaţia de a apela la forţă pentru a contracara asemenea atacuri.

„Franta a fost atacata trei zile la rand. Miercuri, cu atentatul contra Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morti si mai multi raniti grav, joi, cu moartea unui politist municipal si agresiunea unui angajat din Montrouge, si azi, cu doua luari de ostatici, din care una la Paris, la Porte de Vincennes, care s-a soldat cu 4 morti. Franta a facut fata bine”, a spus Hollande, exprimându-şi solidaritatea faţă de familiile victimelor atacurilor din ultimele zile şi faţă de răniţii din aceste atacuri.

OFICIAL. TERORIŞTII de la Paris AU FOST UCIŞI. Patru ostatici de la magazin AU MURIT în timpul asaltului VIDEO

ATENTATE FRANŢA. Hollande a lăudat felul în care forţele de reacţie au gestionat situaţia şi au respectat ordinele. „Vreau sa salut curajul, bravura, eficacitatea jandarmilor, a politistilor, a tuturor care au participat la aceste operatiuni. Vreau sa le spun ca suntem mandri de ei. Cum li s-a ordonat, au executat ordinul. Au facut-o ca sa salveze vieti omenesti, vietile ostaticilor. Au facut-o pentru a neutraliza teroristii, pe cei care au ucis. Franta, chiar daca a rezistat, chiar daca stie ca are forte de securitate capabile de curaj, nu a terminat cu amenintarile. Fac apel la vigilenta, unitate si mobilizare. Vigilenta este a statului. I-am cerut premierului sa consolideze toate modalitatile de a proteja institutiile, astfel incat sa traim linistiti, fara a fi in vreun moment tinta vreunei amenintari sau a unui risc”, a subliniat Francois Hollande.

TEROARE la Paris. Serviciile secrete franceze ar fi fost AVERTIZATE că vor avea loc atacuri teroriste

ATENTATE FRANŢA. Preşedintele francez a subliniat că unitatea „e cea mai buna arma” în acest moment: „Trebuie sa demonstram capacitatea noastra de a lupta contra a tot ce ne dezbina. Nu trebuie sa facem nicio confuzie. Acesti teroristi, acesti fanatici nu au nimic de-a face cu religia musulmana. Trebuie sa ne mobilizam, trebuie sa fim capabili sa raspundem atacurilor in forta daca suntem obligati sa o folosim, dar si prin solidaritate. Suntem un popor liber, care nu cedeaza niciunei presiuni, caruia nu ii e frica. Purtam un ideal care este mult mai mare decat noi si suntem capabili sa aparam acest ideal oriunde este amenintata pacea”.

Declaraţii HALUCINANTE ale teroriştilor din Franţa, cu câteva ore înainte de a muri. Vezi cine îi comanda

ATENTATE FRANŢA. Hollande a anunţat că va participa, alături de mai mulţi lideri politici europeni, la marşul de duminică de la Paris, organizat în memoria victimelor atentatelor din această săptămână. „Chem toti francezii si frantuzoaicele sa se ridice impreuna pentru a transmite valorile de democratie, de libertate, de pluralism. Din aceasta incercare, va asigur ca vom iesi si mai puternici. Traiasca Republica! Traiasca Franta!”, a încheiat preşedintele francez.