Volodimir Zelenski a intrat în panică: „În Donbas e adunată puterea maximă a armatei ruse”. Ministerul Apărării, în alertă

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj Occidentului. De această dată, președintele Ucrainei a tras un semnal de alarmă și și-a exprimat îngrijorarea față de dominația armatei lui Vladimir Putin în Donbas. 

31 mai 2022, 09:31

Puterea maximă de luptă a Rusiei este concentrată în regiunea Donbas, a avertizat Volodimir Zelenski în cadrul vlogului pe care-l realizează zilnic din biroul de la Kiev.

„Situaţia din Donbas rămâne extrem de dificilă. Armata rusă încearcă să adune forţe în anumite zone pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noştri. Acolo, în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”, a declarat președintele Volodimir Zelenski, potrivit presei internaționale.

„Severodoneţk, Lysychansk, Bakhmut, Avdiivka, Kurakhove, Slovyansk şi alte câteva aşezări rămân ţinte cheie pentru ocupanţii în această direcţie”, a completat oficialul dela Kiev.

Harkov și Herson rămân, de asemenea, sub asediu.

„Astăzi, trupele ruse au bombardat din nou Harkivul. Teritoriul regiunii noastre Sumy a fost, de asemenea, bombardat peste graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Lupta pentru regiunea Herson continuă. Pas cu pas, ne eliberăm pământul şi ne apropiem treptat de punctul în care Rusia va trebui să depună armele, să-şi număre toţi morţii”, a declarat Zelenski.

 

Armata lui Volodimir Zelenski, aproape de a fi încercuită în regiunea Donbas

 

Luni, preşedintele ucrainean a mai transmis că în regiunea Lugansk, ocupanţii au întrerupt evacuarea din zonele de ostilităţi. Astfel, armata rusă tras într-o maşină care urmărea localnicii. Jurnalistul francez Frederic Leclerc-Imhoff, angajat șa BFM TV, a fost ucis de bombardamente.

De asemenea, luni, și Ministerul Apărării al Ucrainei a transmis prin intermediul lui Oleksandr Motuzianyk faptul că trupele de ruse atacă agresiv.

„Forţele ruse încercă să încercuiască trupele noastre în regiunile Doneţk şi Lugansk.

(…) Bătăliile au atins intensitatea maximă. Forţele de ocupaţie ruse se angajează pe toată linia frontului şi încearcă să bombardeze poziţiile noastre din spate cu artilerie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 97.