Încă o noapte de violenţe în Egipt. Bilanţul a ajuns la 30 de morţi şi 2000 de răniţi

Haosul se prelungeşte în Egipt. Mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a şasea noapte consecutiv şi s-au bătut cu forţele de ordine. Bilanţul violenţelor se ridică pînă acum la peste 30 de morţi şi 2000 de răniţi.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 09:57
Încă o noapte de violenţe în Egipt. Bilanţul a ajuns la 30 de morţi şi 2000 de răniţi

Dacă în piaţa Tahrir din Cairo, manifestaţia a fost paşnică, pe străzile din vecinătate au apărut incidente.

Proteste la fel de violente au avut loc şi la Alexandria. Armata a negociat un armistiţiu între manifestanţi şi poliţie, dar mulţimea s-a săturat să-i vadă pe liderii ilitari cum pozează în protectorii populaţiei .

„Nu suntem de acord decât cu demisia Mareşalului Hussein Tantawi. respingem orice altceva. Îl vedem pe Tantawi ca pe fiul cel mare al lui Hasni Mubarak, care a fost alături de Mubarak în ultimii 15 ani şi n-au făcut altceva decât să-şi împartă prada între ei”, declara un protestatar.

Pacea în Alexandria a durat doar cîteva ore. La lăsarea nopţii, oamenii au atacat sediul forţelor de securitate .

„Poliţia ne-a atacat cu şi mai multă brutalitate ca înainte. Trag cu gloanţe adevărate în noi. Au bătut demosntranţii cu bastoane şi au ucis oameni nevinovaţi. Singura vină a demonstranţilor e aceea că sunt pe stradă şi vor să dea jos Consiliul Militar”, a mai declarat acesta.

Autorităţile au negat că ar fi folosit muniţie adevărată. Medicii spun însă că mulţi protestatari au fost ucişi de gloanţe. Noua revoluţie din Egipt au determinat guvernul civil să-şi prezinte demisia. Autorităţile militare caută încă un înlocuitor pentru primul ministru.