Încă o numire controversată în România. Condamnat penal sub supraveghere, pus şef într-o instituţie care se ocupă de „sporirea eficienţei serviciului poliţienesc”

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a numit în conducerea Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) un apropiat care a fost condamnat penal pentru conducere fără permis și care acum se află în perioada de supraveghere, scrie Reporter de Iași.

19 feb. 2021, 15:28
Încă o numire controversată în România. Condamnat penal sub supraveghere, pus şef într-o instituţie care se ocupă de „sporirea eficienţei serviciului poliţienesc”
Încă o numire controversată în România. Condamnat penal sub supraveghere, pus şef într-o instituţie care se ocupă de "sporirea eficienţei serviciului poliţienesc"

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, l-a numit pe Marius Grațian Benchea, un condamnat penal aflat în perioada de supraveghere, în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), organ care, conform legii, funcționează în „scopul asigurării bunei desfășurări și sporirii eficienței serviciului polițienesc”. Printre colegii lui Benchea din ATOP se află șefii Inspectoratului Județean de Poliție și de Jandarmi, ai Poliției Locale și unul dintre subprefecți, scrie Reporter de Iași.

„Am optat pentru trei personalități ale societății civile, care pot aduce plus valoare prin calitatea umană și profesională în activitățile viitoare pe care le vor desfășura ca membri ai ATOP.

I-am desemnat pe Marius Alexa, reprezentant al Asociației Moldova Vrea Autostradă, Alex Luchici, fondator al Asociației euRespect și Președinte APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași și Marius Grațian Benchea, coordonator al Serviciului Voluntar de Ambulanță. Cu toții sunt implicați în comunitatea ieșeană, coordonând proiecte de voluntariat și dezvoltare comunitară. Sunt încrezător că activitatea lor în ATOP va fi la fel de importantă, iar experiența cu problemele societății civile le va fi de un real folos în identificarea unor politici aplicabile privind siguranța cetățenilor și ordinea publică. Le doresc mult succes și inspirație!”, anunţa Costel Alexe.

Citeşte şi: Costel Alexe îl acuză pe Maricel Popa, fostul preşedinte al CJ Iaşi, că a furat pagina de Facebook a instituţiei

Marius Grațian Benchea a fost condamnat în 11 martie 2019 la opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și un termen de supraveghere de 2 ani după ce a fost prins de polițiști conducând un autoturism fără a deţine  permis auto în august 2017 pe DJ 249 A, pe direcția Bosia-Mânzătești.

„La volanul autoturismului se afla inculpatul, iar pe bancheta din spate se aflau martorii B.F. și L.R.M. Inculpatul a prezentat documentele mașinii declarând verbal că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Conform adresei SPCRPCIV-Iași nr. xxxxx/11.10.2017 inculpatul nu figurează în evidență cu permis de conducere”, se scrie în sentința penală de condamnare a lui Marius Grațian Benchea. Bărbatul a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că „a condus autoturismul pe distanța cuprinsă între parcarea din apropierea Primăriei Bosia și până la ieșirea din localitate, când a fost depistat de către polițiștii de frontieră și că cei doi martori ocupanți ai autoturismului nu cunoșteau faptul că el nu deține permis de conducere.”, au reţinut magistraţii.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj dur pentru Costel Alexe: Penalii NU au ce căuta în funcții publice