Încă o plecare din PNL din cauza alianţei cu PDL: Antonescu şi Iohannis au DISTRUS TOT

Istoricul Marius Oprea a anunţat că demisionează din Partidul Naţional Liberal, invocând ultimele schimbări din cadrul partidului, în principal fuziunea cu PDL, informează adevărul.ro.

RomaniaTV.net
10 aug. 2014, 13:28
Încă o plecare din PNL din cauza alianţei cu PDL: Antonescu şi Iohannis au DISTRUS TOT

Marius Oprea şi-a făcut publică decizia de a renunţa la statutul de membru al PNL printr-un text amplu publicat în „Observatorul cultural”.

„Crin Antonescu şi Klaus Johannis au distrus tot ceea ce ar fi fost, după atâţia ani amărâţi, o schimbare de mentalitate şi conduită a omului politic în raport cu cetăţeanul. Un om nepătat şi un neamţ, care în tandem ar fi adus o altă faţă României. (…) Congresul PNL a fost o bătaie de joc, un fel de Congresul al XIV-lea al PNL. Strecurată între orgoliul lui Johannis şi plictisul lui Antonescu de a conduce o ţară, a venit combinaţia potrivită găsită de Traian Băsescu, între slăbiciune şi vanitate, pentru a fabrica un cal troian, un congres prin care el a pătruns pe uşile deschise în singura cetate necucerită: Partidul Naţional Liberal. Liberalismul ar fi fost singurul care ar fi putut învinge, prin coerenţă şi corectitududine, reziduurile comuniste. În raport cu ţara, Traian Băsescu mai avea un singur oponent – anume liberalismul. Graţie acestui mare combinator, Traian Băsescu, şi PNL a devenit acum o aripă a Frontului Salvării Naţionale”, scrie Marius Oprea.

Citeşte şi Liberalii, de la ACD la delimitarea de „un mare profitor al tranziţiei”

În finalul mesajului, Marius Oprea afirmă în mod explicit că s-a hotărât să plece din PNL ca urmare a fuziunii care a format Alianţa Creştin Liberală: „M-a decis să demisionez din PNL, după această alianţă cu PDL. Ca urmare a capitulării PNL, demisionez, mai puţin spectaculos şi cu mai mic impact decât Crin Antonescu. Demisionez cu speranţa că liberalismul nu a murit, măcar ca idee a legii bunului simţ. Singura rămasă. O lege la care subscriu oricând”.