Protestele PARALIZEAZĂ Grecia: Manifestaţiile antiausteritate au degenerat în violenţe între protestatari şi forţele de ordine

Publicat: Miercuri, 17 Mai 2017 11:08 // Actualizat: Miercuri, 17 Mai 2017 15:24 // Sursa: romaniatv.net

O grevă declanșată de sindicatele din Grecia a paralizat miercuri țara sud-est-europeană. Sindicatele protestează împotriva unui nou set de măsuri de austeritate ce urmează să fie adoptat joi de Parlamentul de la Atena. Protestatarii s-au ciocnit cu forţele de ordine şi au aruncat cu pietre în poliţişti.

Zeci de protestatari au aruncat cu pietre şi petarde în poliţiştii din faţa Parlamentului, după ce aproximativ 12.000 de oameni au manifestat paşnic în capitala elenă. În apropiere, ofiţeri de poliţie care protestau au blocat intrarea în sediul Ministerului de Finanţe.

Sute de zboruri a trebuit să fie amânate sau anulate după ce controlorii de trafic de aerian au întrerupt lucrul pentru patru ore. Insulele grecești au fost astfel izolate, întrucât și marinarii sunt în grevă deja de miercuri, iar circulația feriboturilor ar putea fi suspendată până sâmbătă.

S-au alăturat protestului și funcționarii din administrația publică și cadrele didactice, ceea ce a dus la închiderea muzeelor și a școlilor.

În spitalele de stat, medicii tratează doar cazurile urgente. La orele prânzului sunt așteptate manifestații la Atena și în alte orașe elene, potrivit Agerpres.

În apropiere, ofiţeri de poliţie care protestau au blocat intrarea în sediul Ministerului de Finanţe.

Citeşte şi Proteste în Grecia: Marinarii şi jurnaliştii au intrat în grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile măsuri de austeritate

Protestele vizează pachetul de austeritate care va fi supus la vot joi în legislativ și care este cerut de creditorii Greciei pentru a continua programul de asistență financiară. Atena a acceptat mai devreme în mai să aplice aceste măsuri pentru a pune capăt impasului din negocierile cu instituțiile financiare internaționale, care au condiționat acordarea unei noi tranșe din programul de asistență de aprofundarea reformelor. Noile măsuri de austeritate prevăzute de autorități includ reduceri de pensii și majorări de taxe evaluate la 4,9 miliarde de euro pe an, potrivit Agerpres.

Grecia a reușit să evite intrarea în incapacitate de plată în ultimii șapte ani, dar are nevoie urgentă de fonduri pentru a achita în iulie o tranșă de peste 7 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H