Încă o zi fără paturi ATI pentru pacienţii cu COVID. Bilanțul transmis de autoritățile române!

În data de 31 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.742 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

31 oct. 2021, 14:17
Încă o zi fără paturi ATI pentru pacienţii cu COVID. Bilanțul transmis de autoritățile române!

Încă o zi fără paturi ATI pentru pacienţii cu COVID.  În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Încă o zi fără paturi ATI pentru pacienţii cu COVID. Bilanțul transmis de autoritățile române!

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat. 1.874 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Numărul cazurilor noi COVID-19 este în scădere, dar cu toate acestea spitalele sunt pline de pacienţi infectaţi cu SARS-COV 2 cu forme grave. Pacinţii aşteaptă zile întregi să se elibere un loc la ATI. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 7.424 de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, dintre care 123 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Cu toate acestea spitalele de boli infecţioase sunt pline de pacienţi COVID-19 cu forme medii şi grave.

Până astăzi, 31 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.648.031 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.374 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.405.694 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 764 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.005. Dintre acestea, 1.874 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 421 sunt minori, 390 fiind internați în secții și 31 la ATI.

Citește și: Cum s-a îmbolnăvit Nicuşor Dan de COVID-19: „Mi-a adus fetiţa de la grădiniţă”. Ce spune despre vaccinare