Încă un accident cu români în Bulgaria, în apropiere de Balcic. Soţ şi soţie din România, în stare gravă. Două persoane au murit

Încă un accident rutier în care au fost implicaţi cetăţeni români s-a produs pe o şosea din Bulgaria, anunţă MAE. Accidentul s-a produs luni în apropiere de Balcic. Doi cetăţeni români, soţ şi soţie, au fost răniţi. Cei doi se află în stare gravă, fiind internaţi într-un spital din Bulgaria. Alţi patru români au fost implicaţi în accident.

09 aug. 2022, 10:37

Trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România, au fost implicate luni într-un accident rutier produs în data de 8 august 2022, orele 13.30, în Bulgaria, între localitățile Tsarichino și Kremena, în apropiere de Balcic.

MAE a transmis că în urma accidentului, două persoane de cetățenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetățenie, au decedat. În accident au mai fost implicați alți patru cetățeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mărturia şoferului român din autocarul morţii. Ce a făcut şoferul turc înainte de accidentul cumplit din Bulgaria

Cei doi români răniţi sunt internaţi în spitale din Bulgaria. MAE a anunţat că românii răniți se află în stare gravă, internaţi la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenței medicale specifice.

De asemenea, MAE informează că autoritățile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

Presa bulgară, care citează surse din cadrul anchetei, scrie că șoferul unui autoturism Audi cu numere de înmatriculare româneşti a pierdut controlul autoturismului, care a intrat pe contrasens și a lovit un autoturism Mazda înmatriculat în Ucraina.

În urma impactului, autoturismul Mazda s-a răsturnat. Un alt autoturism Mazda înamtriculat în România care venea din direcția satului Tsarichino a lovit frontal autoturismul înmatriculat în Ucraina răsturnat. Șoferul mașinii cu numere de Ucraina şi o femeia care se afla pe locul din dreapta au murit pe loc.

Copilul lor în vârstă de 8 ani a fost internat la Spitalul General Dobrich cu răni multiple. Șoferul autoturismului Mazda cu numere de România și soția sa au fost internați la Spitalul Dobrich, în stare gravă.

„Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea și notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului”, a mai transmis MAE.

Citeşte şi: Noi detalii despre accidentul cu români în Bulgaria. Trei români au murit, alţi cinci răniţi vor fi aduşi la spital în România

MAE a amintit că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.