Încă un afro-american ucis de poliţişti în SUA! Tânărul blocase aleea unui fast-food drive-in VIDEO

Încă un afro-american din Atlanta, SUA, a fost împușcat de polițiști, după ce a adormit la volan și apoi a încercat să fugă, amenințând cu un pistol cu electroșocuri. Şefa poliţiei din Atlanta și-a dat demisia în urma incidentului. 

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 05:30

Rayshard Brooks, 27 de ani, a adormit vineri seară în maşina sa pe calea de acces a unui fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia, deoarece blocase accesul clienţilor. Tânărul se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă când poliţia a încercat să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia.

Înregistrarea video de supraveghere arată „că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit”, conform sursei citate.

Citeşte şi: Un nou caz Floyd în SUA. Înregistrarea face înconjurul lumii. „Nu pot respira” VIDEO

„Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, în timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l”, se arată în raportul Biroului de investigaţii din Georgia.

Brooks a fost dus la spital şi operat, dar a decedat la scurt timp. În urma evenimentelor un agent de poliţie a fost rănit.

Citeşte şi: Anti-rasiştii depăşesc limita. Plăcuţele străzii Penny Lane, evocată de Beatles, vandalizate din cauza unor eronate legături cu sclavia

Poliţistul care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost destituit. De asemenea, șefa poliției din Atlanta, Erika Shields, și-a dat demisia.

„Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei”, a spus Keisha Bottoms, primărița orașului Atlanta, într-o declaraţie televizată.